Vuohelan leipomo Lahteen - Hartola haluaa neuvotella

Vuohelan Herkku oy aloittaa elokuussa uuden, modernin leipomon rakentamisen Jokimaalle. Noin 6 000 neliömetrin tuotantotilaan tulee työpaikka noin 80 ihmiselle. Koko toiminnan on määrä siirtyä Hartolasta Lahteen vuoden 2018 kuluessa.

Asiasta tiedotti yrityksen hallituksen puheenjohtaja Hannu Salo.

Toimitusjohtaja Pirkko Hämäläinen perustelee siirtoa kasvuhakuisuudella, viennin avaamisella ja näistä johtuvilla lisätilatarpeilla.

Hartolassa toimivan yrityksen ilmoitus ei tullut yllätyksenä työntekijöille ja Hartolan kunnalle.

- Meille työntekijöille aihe on tuttu, sillä se on ollut vaihtoehtona jo vuosien ajan. Sitä on myös käsitelty työnantajan ja työntekijöiden välisissä neuvotteluissa, toteaa leipomon pääluottamusmies Anna Tamminen.

Tästä johtuen muutokseen ei liity isompaa dramatiikkaa.

- Moni tulee jo ennestään töihin Hartolan ulkopuolelta, muutamat myös Lahdesta, joten kaikille siirto Lahteen ei toisi isoa muutosta elämään.

Muuttovaihtoehto on ollut viime vuosina useasti esillä myös kunnan ja yrityksen välisissä keskusteluissa.

- Muuttopäätös on minulle uusi tieto, tosin ei suuri yllätys, kommentoi Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius.

Vuohelan Herkun ilmoitus Lahteen muutosta kirpaisee kipeimmin Hartolan kunnan perustamaa teollisuuskiinteistöyhtiö Vasallia.

Yhtiöllä on ennestään tyhjää teollisuustilaa, jonka myynti tai vuokraus on ollut kiven takana.

- Teollisuusalueen kiinteistöjä, Peltosen vanha suksitehdas, Tielaitoksen varikko, luettelee kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtaja Maija-Liisa Mamia.

Nyt vuokrauslistalle on tulossa kookas erikoisleipomo.

- Jos kerran tilakysymys on muuton avaintekijä, haluaisimme vielä katsoa paikallisen laajentumismahdollisuuden. Mikäli yritys on yhtään kiinnostunut tästä, ei kunnan pitäisi jahkailla, vaan tehdä seiniä lisää, Mamia sanoo.

Hartolan kunnanvaltuuston puheenjohtajan Mikko Ruopin uutinen vetää "mietteliääksi ja huolestuneeksi".

- Ison asian äärellä ollaan. Jos Vuohelan muuttosuunnitelmat toteutuvat, ei reilun puolen sadan työpaikan menetys ole vähäinen asia. Kunnalla on halua vuoropuheluun sekä neuvotteluvaraa, hän lupaa.

Lue lisää perjantain Itä-Hämeestä.

Esa Arvekari
esa.arvekari@itahame.fi

Jaa artikkeli

Suosittelemme