Purjelentokoneita, liitimiä ja dragster-autoja - Vesivehmaan ilmailupäivän vetonaulana DC-3, katso kuvat

Matkustajalentokone DC-3 herätti paljon kiinnostusta yleisössä. Kuva: Juha Tanhua

Asikkalassa Vesivehmaan lentokentällä järjestettiin lauantaina ilmailuun tutustumispäivä aurinkoisessa säässä. Tapahtumassa oli nähtävillä paljon eri ilmailulajien kalustoa, kuten purjelentokoneita, moottorilentokoneita ja riippuliitimiä.

Kilpataitolennon harrastaja Risto Niemi, 76, on käynyt purjelentokurssin jo vuonna 1957. Hän oli tuonut ilmailupäivään näytille Christen Eagle II -taitolentokoneen, joka on valmistunut vuonna 1981 ja on kuuluisan taitolentäjän Seppo Saarion vanha kone. Niemi harjoittelee taitolennon SM-kisoihin, jotka pidetään Vesivehmaalla heinäkuussa.
 

Vesivehmaan kylässä järjestetyn ilmailupäivän odotetuin nähtävyys oli matkustajalentokone DC-3, joka vieraili tapahtumassa ja keräsi runsaan yleisön ympärilleen.

Vesivehmaan ilmailupäivässä nähtiin vuonna 1942 valmistunut matkustajalentokone DC-3, jossa on kaksi tuhannen hevosvoiman tähtimoottoria. – Aikanaan tämä oli sensaatio, sanoo entinen liikennelentäjä Pekka Sukanen. DC-3-koneita on vielä paljon liikenteessä maailmassa, esimerkiksi Afrikassa. Hämeen laskuvarjourheilijat suorittivat myös hypyn koneesta iltapäivällä.
 

Ira Mellberg
ira.mellberg@ess.fi

Jaa artikkeli

Suosittelemme