Seurakuntakeskus terveeksi vaiheittain

Talouspäällikkö Matti Halme (vas.) ja toimitusjohtaja Rauno Nordman ovat kumpikin tyytyväisiä remontin lopputulokseen. Kuva: Sami Lettojärvi

Tuoreet tutkimustulokset kertovat Heinolan seurakuntakeskuksen peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen onnistuneen.

Heinolan Aateli-Insinöörit oy toteutti Harjukadun puoleisten toimistotilojen sisäilmakorjauksen vaiheittain etenevällä tutkivalla koekorjausmenetelmällä.

Remontti käynnistyi helmikuussa ja se saatiin päätökseen heinäkuussa. Neljään kuukauteen ei ympätty suunnitteluvaihetta lainkaan, mikä laski kustannuksia. Kunnostettava taloustoimisto jaettiin kolmeen osa-alueeseen missä vaiheesta toiseen siirtyminen edellytti seurakunnan erillistä hyväksyntää.

- Vaiheittain etenevä tutkiva koekorjausmenetelmä on meidän kehittämä kohdekohtainen toteutusmalli perinteisen suht`koht kankean ja hitaan suunnittele-kilpailuta-toteuta -ratkaisun vaihtoehdoksi. Siinä työ etenee vaiheittain ja työn ohella kerätään kohteesta autenttista tietoa työnaikaisen suunnittelun ja toteutuksen pohjaksi. Vain näin pystyimme arvioimaan remonttiin tarvittavan ajan ja kustannukset, ja toisaalta seurakunnalle tarjoutui ensimmäisen vaiheen jälkeen mahdollisuus puhaltaa peli poikki, selvittää Aateli-Insinöörien toimitusjohtaja Rauno Nordman.

Jari Niemi
jari.niemi@itahame.fi

Jaa artikkeli

Suosittelemme