Urheilu

Johan Elfvengren, Hartolan lahja lätkämaailmalle

Pelicansissa liigauran aloittanut hartolalaislähtöinen kiekkoilija Johan Elfvengren tähtää ammattilaiseksi. Kuva: Timo Korhonen

Pelicansin Johan Elfvengrenillä on vain yksi tavoite jääkiekkoilijana: ammattilaisuus.

Hän on Pelicansin kasvatti, ensimmäinen hartolalaissyntyinen liigapelaaja, joka teki debyyttinsä tänä vuonna tammikuun lopussa.

Loukkaantumiset rassasivat Pelicansin liigaryhmää ja joukkue tarvitsi pelimiehiä apuun. Niitä löytyi omasta takaa A-junioreista. A-junioreiden kapteenina ja henkisenä johtajana Elfvengren sai mahdollisuutensa vieraspelissä SaiPaa vastaan.

- Täytyy myöntää, että päivällä jännitti melkoisesti, vaikka asiaa yritti olla miettimättä. Bussiin päästessä jännitys helpotti, päätin nauttia joka sekunnista.

Vasenta laitaa pelaava ja oikealta ampuva nuori mies onnistui liigadebyytissään hyvin ja pelasi vähintään omalla tasollaan. Jatkoa seurasi: ensimmäinen liigapeli tutussa hallissa Isku Areenalla. Odotukset olivat kovat, piti näyttää kotiyleisön edessä.

- Sain ekstralatauksen, kun tiesin, että katsomossa on paljon tuttuja. Minulla taisi aika leveä hymy olla, kun hypättiin kentälle, Elfvengren sanoo.

Parhaillaan liiga-Pelicans ja sen uusi valmennusjohto neuvottelevat ensi kauden sopimuksista. Elfvengren on varovainen kertoessaan omasta tilanteestaan.

- Tällä hetkellä ensi kauden asiat ovat niin levällään, että tulevaa ei uskalla mennä kommentoimaan. Mutta kyllä tässä päivittäin tehdään töitä jatkon suhteen. Jossain kuitenkin hommat jatkuvat ensi kaudella.

Lue lisää Elfvengrenistä perjantain Itä-Hämeestä.

Avustaja IHA
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat