Urheilu

Jari-Pekka -rallissa hurjia ulosajoja, yleisö vaarassa - katso järkyttävä video!

Jari-Pekka -rallin EK3:ssa sattui useita hurjannäköisiä ulosajoja. Kuva: Kuvakaappaus: Pata78 Motorsport videos

Netissä pyörii videoita Jari-Pekka -rallin EK3:n hurjannäköisistä ulosajoista samassa kaarteessa lauantaina. Suistumisalueen luona oli useita katsojia ja ajoittain he juoksivat ja pomppivat karkuun tieltä suistuneita autoja.

Suurin osa yleisöstä oli turvallisesti sisäkaarteen puolella, mutta runsaasti väkeä oli myös ulkokaarteessa. Rallin turvallisuusjohtaja Kari Kukkamäki kertoo Radio Voiman haastattelussa, että ulkokaarre oli kielletty katselualue. Siellä olleet eivät kuitenkaan siirtyneet pois edes järjestyksenvalvojan kehotuksista huolimatta. Myös jotkut sisäkaarteen puolella olevista katsojista huusivat ulkokaarteessa oleville, että heidän täytyy siirtyä sieltä pois.

- Täytyy sanoa, ettei tällä yleisöllä ollut järjen häivää sijoittumisessa.

Kun ensimmäinen auto pyöri ulkokaarteessa ulos melkein katsojien varpaille, yleisö ei Kukkamäen hämmästykseksi tehnyt elettäkään siirtyäkseen turvallisempaan paikkaan.

Kari Kukkamäki kertoi kuulleensa jälkikäteen, että ulkokaarteessa ollut toimihenkilö oli pyytänyt sinne apuvoimia ja saanut niitä.

- Mutta edelleenkään yleisön siirto ei ollut onnistunut. Sitä en tiedä, miksi he eivät ottaneet siinä tilanteessa yhteyttä EK-päällikköön, koska sieltä olisivat löytyneet konstit tilanteen ratkaisemiseen. Reitin varrelta pitäisi ottaa yhteyttä lähtöpäähän myös siksi, että siellä pystytään säätelemään autojen lähtöväliä ja pysäyttämään lähtö jopa kokonaan.

Seuraavaa kertaa varten EK-järjestäjien koulutuksessa aiotaan erikseen puhua tämäntapaisista tilanteista. Heitä painotetaan myös ottamaan aina yhteyttä erikoiskokeen lähtöpaikkaan, jotta autojen lähettäminen reitille voidaan keskeyttää. Jos tilannetta ei saada hallintaan, erikoiskoetta ei jatketa.

- Peräänkuulutan myös yleisön järkeä sinne reitin varteen sijoittumisessa, koska siellä ei ole mahdollista ohjata jokaista kädestä pitäen.

Lauantaina Itä-Hämeessä ajettu Jari-Pekka -ralli 2016 oli kauden ensimmäinen junioreiden SM-osakilpailu. Siihen osallistui lähes sata autokuntaa.

Pääset katsomaan Youtube-videon osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=P0CXl8xBgEw

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat