Urheilu

Kamppailu enduron MM-pisteistä käynnistyi Heinolassa teknisellä supertestillä

Matti Seistola aloitti viidenneksi nopeimmin supertestillä.

Moottoripyörien enduron neljäs MM-kisaviikonloppu polkaistiin käyntiin Heinolan Komostenkylän moottoriurheilukeskuksessa perjantai-iltana lyhyellä mutta teknisesti vaativalla supertestillä. Rallin MM-sarjasta kopioidun yleisöerikoiskokeen tuloksia ei lasketa enää mukaan lauantain tuloksiin, mutta nopeimmille oli tarjolla bonussekunteja.

Supertestin aikataulu venähti jonkin verran, sillä tekninen reitti oli oman MM-sarjansa avaavan naisten luokan häntäpäälle hankala. Suomalaistytöille perjantain supertesti oli kuitenkin antoisa, sillä etukäteen nopeimmaksi uumoiltu suomalaisnainen, Sanna Kärkkäinen oli testillä toiseksi nopein ajallaan 2.02,84 ja saa kilpailuun 10 miinussekuntia. Kärkkäinen oli 14 sekuntia naisten nopeinta, espanjalaispilotti Laia Sanzia hitaampi.

E1-luokan MM-sarjaa johtava Eero Remes esiintyi perjantain supertestillä viimeisessä parissa, muttei ennättänyt aivan kärkivauhtiin. Hän kellotti luokassaan kuudenneksi ajalla 1.40,56 ja saa miinustaa lauantain tuloksistaan viisi sekuntia. Paluun radoille tehnyt Matti Seistola oli samassa luokassa pykälää parempi. Supertestin kovimman noteerauksen kellotti ranskalaispilotti Matthias Bellino ajallaan 1.33,88.

Junioreissa luokkavoittajalle tarjotut 12 miinussekuntia tienasi Espanjan Josep Carcia kellottaen ajan 1.36,06. Suomen Emil Pohjola oli viides neljä sekuntia hitaammalla noteerauksella ja saa vähentää lauantaina kokonaisajastaan kuusi sekuntia. Nuorten, alle 20-vuotiaiden sarjassa supertestin ykköseksi päristeli Ruotsin Erik Appelqvist kellottaen ajan 1.43,88. Emil Helander oli kuudes ajalla 1.51,68.

Kaksi erillistä kilpailua käsittävä MM-kisaviikonloppu käynnistyy toden teolla lauantaina yhdeksältä.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat