Urheilu

Wilho Hautala ylittää esteitä EM-kisoissa

Wilho Hautalan viimeiset päivät ennen EM-kisoja sisältävät lähinnä verryttelyä ja lepoa. Kuva: Sami Lettojärvi

Toisen polven arvokisajuoksija Wilho Hautala osallistuu viikonloppuna alle 18-vuotiaiden EM-kisoihin Georgian Tbilisissä. Kisapaikka varmistui käytännössä kesäkuun puolivälissä, kun Suomen Urheiluliiton (SUL) asettama 2 000 metrin estejuoksun EM-kisaraja alittui vajaalla neljällä sekunnilla.

Lahden Ahkeraa edustava heinolalainen on ollut tyytyväinen alkukauteensa. Omat ennätykset ovat parantuneet kuluvana vuonna kaikilla tärkeillä matkoilla. Hautala uskoo, että hänellä on Tbilisissä hyvät mahdollisuudet parantaa omaa ennätystään. Sitä myös tarvittaneen, jotta tie EM-kisojen loppukilpailuun aukeaa.

EM-kisoissa Hautalaa odottaa kotimaan nuorten kilpailuihin verrattuna uusi tilanne. Suomessa hänen edellään oli esimerkiksi viime vuoden 16-vuotiaiden SM-kisoissa kolmella matkalla yksi urheilija: Tomi Lehto.

- Oman ikäisissä on ollut yleensä niin, että olen Tomin kanssa kärjessä. EM-kisoissa ei ole varmasti sitä ongelmaa, että joutuu vetämään vaan saa peesailla.

Poikien 2 000 metrin esteiden alkuerät juostaan Tbilisissä tämän viikon perjantaina ja loppukilpailu kisojen päätöspäivänä sunnuntaina.

Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat