Urheilu

Maailmanmestarivalmentaja siirtyy Kiinan uuden KHL-joukkueen riveihin

Heinolalainen Jukka Varmanen matkustaa Pekingiin lähipäivinä. Kuva: Armi Salonen

Heinolalainen jääkiekkovalmentaja Jukka Varmanen siirtyy työskentelemään Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin perustetun KHL-joukkue Red Star Kunlunin valmennusryhmään. Hän siirtyy tulevalla kaudella KHL-liigassa debytoivan joukkueen riveihin Kansainvälisen Jääkiekon Kehityskeskuksesta Vierumäeltä.

- Ensimmäinen yhteydenotto Kiinasta tuli kesäkuussa. Päätös oli helppo tehdä, kun tällainen mahdollisuus avautui.

37-vuotias Varmanen on kokenut paljon niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Plakkarissa on esimerkiksi Mestis-mestaruus Joensuun Jokipojissa kaudelta 2009-2010. Heinolan Peliittojen valmennustiimissä Varmanen toimi vuosina 2013-2016. Keväällä 2016 hän oli mukana valmentamassa Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta maailmanmestaruuteen.

- Viimeaikaiset onnistumiset ja suomalaisen jääkiekon nykyinen kansainvälinen asema ovat varmasti vaikuttaneet siihen, että minut Kiinaan halutaan.

Varmasen sopimus on voimassa kauden 2016-2017 ajan. Red Star Kunlun on kasattu muutamassa kuukaudessa täysin nollasta.

- Kiinassa ei ole Suomen tai Venäjän kaltaista vahvaa jääkiekkoperinnettä. Nyt siihen halutaan panostaa, koska kahdet seuraavat talviolympialaiset järjestetään Aasiassa.

Suurilta osin tällä hetkellä eurooppalaisista ja pohjoisamerikkalaisista pelaajista koostuvan joukkueen rakentaminen on Varmasen mukaan vielä hieman kesken. Hän ei ole ainoa suomalainen joukkueessa, sillä pelaajista seitsemän on suomalaisia, ja maalivahtivalmentajana joukkueessa toimii Jaakko Valkama. Päävalmentajana toimii venäläinen Vladimir Jursinov junior.

- Työhöni kuuluu joukkueen pelin analysointi sekä kehittäminen, pelisuunnitelmien tekeminen sekä omien ja vastustajien pelaajien analysointi, kuvailee Varmanen uutta toimenkuvaansa.

Hän suhtautuu uuteen kiekkokauteen jännityksellä.

- On hienoa päästä mittaamaan omaa osaamista kansainväliseen jääkiekkoliigaan. Sen tiedän jo nyt, että mikään helppo pesti tämä ei ole, mutta olen yrittänyt uhkien sijaan ajatella mahdollisuuksia. Negatiivinen ajattelu syö vain energiaa.

Antti Kauppinen
antti.kauppinen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat