Urheilu

Jenni Kangas ylitti Heinolassa merkkipaalun

Jenni Kangas heitti kuusi heittoaan nopeaan tahtiin, sillä hän oli kilpailun ainoa osanottaja. Kuva: Sami Kuusivirta

Keihäänheittäjä Jenni Kangas ylitti Heinolassa torstai-iltana ensimmäisen kerran urallaan 60 metrin rajapyykin. Seinäjoen Seudun Urheilijoita edustavan Kankaan uusi ennätys on 60,70. Ennätys tuli kuudennella eli viimeisellä heitolla. Kangas oli kilpailun ainoa osanottaja.

Naisten keihäs lisättiin Heinola Gamesin lajiohjelmaan viime hetkellä heittäjän ja hänen valmentajaisänsä Hannu Kankaan toivomuksesta.

- Kilpailin edellisen kerran viime viikon torstaina ja lauantaina. Olympialaisten aikaan kilpailuja on niukasti tarjolla, joten edellisten kilpailujen ja Lappeenrannan Eliittikisojen väliin olisi jäänyt liian pitkä väli, Kangas sanoo.

Torstainen ennätysheitto pudotti ison kuorman harteilta.

- Olen asettanut itsekin itselleni paineita, kun olen aikaisemmin sanonut, että piikkarit menevät naulaan, jos 60 metriä ei ylity tänä kesänä. Nyt tuntuu siltä, että rata on auki, Kangas iloitsi tuoreeltaan ennätysheittonsa jälkeen.

Ennätysheitosta jäi myös selvä mielikuva.

- Heitto tuntui hyvältä. Nyt pääsin nostamaan hyvin tuelta ja keihäs lähti kohtuullisen hyvään asentoon. Heittoni ovat tällä kaudella olleet usein matalia, EM-kisoissa kesäkuussa yhdeksänneksi sijoittunut Kangas kertoi.

Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat