Urheilu

Heinolan keinoladulla hiihdetään ehkä jo viikonloppuna

Heinolan keinolumiladun rakentaminen on kalkkiviivoilla. Tilattu 3 600 kuuton lumimäärä saatiin tykitetyksi maanantaina.

Lumen ajo Maitiaislahden teollisuusalueelta Raviradalle alkaa tänään keskiviikkona.

Pääosin Raviradan latupohja saadaan valmiiksi keskiviikkona, mutta hiihtomaan ja Latumajan liukumäen pohjan osalta lunta ajetaan myös perjantaina.

- Koska lumensiirtotyö Raviradan alueella on menossa, uskallamme luvata hiihtourien teon latukoneella vasta viikonlopuksi. Mikäli pohjat ovat jo perjantaina valmiina, voidaan uria alkaa tehdä mahdollisesti lauantaina, arvioi liikuntapaikkamestari Jorma Hakulinen.

Raviradalle rakennetaan noin neljä metriä leveä latu-urapohja, johon tehdään latu-urat perinteistä hiihtoa varten. Samalla latupohjalla voi hiihtää myös luistelutyylillä. Mikäli lunta riittää, rakennetaan Raviradan uran oheen myös lyhyehkö, noin 500 metriä pitkä maastohiihtoura.

Lisäksi Raviradan keskelle tehdään keinolumiperusta lasten hiihtomaata varten.

- Mikäli keinolunta riittää tämänkin jälkeen on tarkoituksenamme vielä pohjustaa Ladun majan vieressä oleva liukumäki, tarkentaa Heinolan Ladun puheenjohtaja Seppo Rautiainen.

Heinolan keinolatuhanke sai paljon epäilijöitä. Väitettiin muun muassa, että latu maksaisi kohtuuttomasti lyhytaikaiseen hyötyyn nähden. Molemmat epäilyt jäävät katteettomiksi.

- Tänäkään vuonna ladun rakentaminen luonnonlumen varaan ei ole onnistunut. Raviradalla on voitu ajoittain hiihtää vain kakkossuksilla, sillä hiekka tulee läpi latupohjasta. Sääennuste tuleville viikoille ei lupaa parempaa, Rautiainen kertaa.

Keinolumihanke varmistaa, että latu on ensiluokkaisessa kunnossa ensi viikonlopusta ainakin jouluun ja uuteen vuoteen saakka. Edes pienet suojat tai vesisateet eivät sitä enää sulata.

Lue lisää keskiviikon Itä-Hämeestä.

Esa Arvekari
esa.arvekari@itahame.fi

Suosittelemme