Urheilu

Peliitat nousi sillasta Iisalmessa

Eetu-Ville Arkiomaa ratkaisi Peliitoille voiton voittomaalikisassa. Kuva: Tuomo Seppänen

IPKn ja Peliittojen välisessä Mestisottelussa ei maaleilla juhlittu. Peliitat voitti tasaisen kamppailun voittomaalikisan jälkeen lukemin 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1).

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa lähes 48 minuuttia ennen kuin ajassa 47.56 IPKn Joona Tolvanen laukoi ottelun avausmaalin Aatu Hämäläisen upeasta syötöstä, eikä Timo Niemellä Peliittojen maalilla ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia venyä kiekon eteen.

Toiveet tasoituksesta heräsivät, kun Peliitat pääsi viidettä kertaa ylivoimalle viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua, mutta tälläkin kertaa tuloksetta.

Peliitat haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla viimeisen kahden minuutin ajan. Lopulta kova työ palkittiin ja Eetu-Ville Arkiomaa laukoi tasoituksen 24 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Jatkoaika ei tuottanut tulosta, ja lopulta ottelu ratkesi vasta voittolaukauskisassa. Maaleja ei nähty voittolaukauskissakaan kuin yksi. Peliittojen Eetu-Ville Arkiomaa ei turhia kynäillyt, vaan laukoi kiekon maalivahdin patjojen välistä maaliin toisessa laukaisuparissa.

Janne Pussila
janne.pussila@itahame.fi

Suosittelemme