Urheilu

Vierumäen uimahallin porealtaassa viereen voi istahtaa vaikka tuore maailmanmestari

Vierumäen kisakyläpäällikkö Tuomo Järvinen vakuuttaa, että kisojen aikaan Vierumäen laduille mahtuvat niin mestarit kuin kuntohiihtäjätkin. Kuva: Janne Pussila

Heinolan Vierumäen kisakylän laduilla lykkivät kisojen aikaan niin kuntohiihtäjät kuin maailmanmestaritkin. Uimahallin porealtaassa lomalaisen viereen saattaa istahtaa Urheiluruudusta tuttuja kasvoja, sillä kaikki Vierumäen palvelut ovat myös muiden kuin kisavieraiden käytettävissä.

Kisakyläpäällikkö Tuomo Järvinen kertoo, että Vierumäellä on totuttu kuuluisien urheilijoiden läsnäoloon.

- Se on meille aika jokapäiväinen juttu, ja olemme tottuneet toimimaan heidän kanssaan. Esimerkiksi henkilökuntamme ei julkaise somessa urheilijoiden kuvia, sillä haluamme antaa vieraillemme rauhan.

Vierumäellä on kisojen aikaan noin tuhat hiihtolomalaista, jotka käyttävät samoja palveluja kuin urheilijatkin.

- Tavoitteena on sellainen tasainen puolitie, missä olemme avoinna kaikille, mutta takaamme urheilijoille mahdollisuuden keskittyä rauhassa, Järvinen sanoo.

Urheilijat käyttävät kisojen aikana Vierumäen liikuntatiloja harjoitteluun ja vapaa-ajan viettoon.

- Sen tiedämme, että ainakin suomalaiset mäkimiehet haluavat pelata lentopalloa ja käydä kuntosalilla. Myös uimahalli palautumisaltaineen kiinnostaa varmasti urheilijoita, Järvinen sanoo.

Vierumäellä on valmistauduttu urheilijoiden tuloon jo pitkään. Mitään ole jätetty sattuman varaan ja sekin on varmistettu, että hiihtäjät pääsevät harjoittelemaan majoitustilojen läheisyydessä.

- Olemme käyttäneet aika paljon euroja lumetukseen, latupohjien leventämiseen ja korkeuserojen lisäämiseen. Kisojen aikaan käytettävissä on ainakin neljä kilometriä erittäin hyvää latua, Järvinen kertoo.

Janne Pussila
janne.pussila@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat