Urheilu

Peliitat haki isot vieraspisteet, Samuel Salonen sairastuvalta ratkaisijaksi

Nivusvammasta kärsinyt Kalle Moisio palasi Peliittojen kokoonpanoon Keuruulla. Kuva: Tuomo Seppänen

Mestiksen sarjakakkonen ja sarjajumbo olivat vastakkain Keuruulla. Illan isännän KeuPan ja Peliittojen ero ei ole suuri, jos sitä tänään on ollenkaan. Tasainen kamppailu pysyi maalittomana avauserän, mutta toisessa alkoi verkko soida. Peliitat johti parhaimmillaan kahdella maalilla, mutta johto suli erän viime hetkillä. Samuel Salosen tahtomaali toi lopulta tärkeän voiton numeroin 2-3 (0-0,2-2,0-1).

Peliitat on saanut vahvistusta sairastuvalta, sillä sekä Kalle Moisio että Samuel Salonen palasivat rosteriin illan peliin. Illan vastus KeuPa edustaa keskisuomalaista jääkiekkofilosofiaa joka perustaa pelin hyvään luisteluun, mutta Peliitat pystyi ottamaan vauhdin pois ja painamaan hyökkäykset kulmiin. Samalla heinolalaisjoukkue on pystynyt luomaan painetta kotijoukkueelle.

Muutama jäähy rasitti Peliittojen peliä avauserässä.

Ottelun rytmi säilyi toisessakin erässä eritäin tiiviinä. Kiekko matkasi kaukalon päästä päähän ja erä ehti vanheta lähes seitsemän minuuttia, kun alkoi tapahtua.

Kalle Moisio karvasi kiekon purjehti ylös ja tarjoili namupassin Kimi Koivistolle, eikä hän erehtynyt. Toiseksi syöttäjäksi tähän johtomaaliin merkittiin Toni Hanukkala. Toisen maalin Peliitat värkkäsi ajassa 31.32. Tämä tilanne sai alkunsa KeuPan hyökkäyspään virheestä. Samuel Salonen karkasi ja takaa tullut Valtteri Lipiäinen nosti yläkulmaan.

Loppuun asti ei Peliitta-johto kestänyt, sillä isännät maalasivat kahdesti minuutin sisään erän loppuhetkillä.

Peliitat jaksoi painaa täysiä myös päätöserän ja se toi voiton. Erä oli ottelun tasaisin ja vauhti säilyi loppuun asti.

Voittomaalia haettiin aina erän viimeiselle neljännekselle. Samuel Salosesta leivottiin illan sankari ajassa 56.27. Voittomaalin alustivat Lipiäinen ja Hanukkala.

Peliittojen on osaltaan kiittäminen maalivahti Sami Sunia 28 paraatitorjunnasta.

Tuomo Seppänen

Suosittelemme