Urheilu

Peliitat noudatti vanhaa käsikirjoitusta

Sami Väliharju oli maalillaan tarkkana eikä ensimmäisen erän takaiskua voi sälyttää maalivahdin kontolle. Jatkossa mies haahuili ja saa ottaa muutaman takaiskun nimiinsä. Kuva: Tuomo Seppänen

Peliittojen ja Joensuun Jokipoikien välinen Mestis-kamppailu noudatteli tuttua käsikirjoitusta. Peliitat hallitsi, mutta kaveri teki maaleja.

Yksi harppuunahyökkäys oli liikaa avauserässä. Toisessa Peliitat sekoili ja jäi pahasti jalkoihin. Päätöserässä isännät ryhdistäytyivät, mutta kiri ei riittänyt. Pisteet matkasivat Joensuuhun numeroin 3-5 (0-1,2-3,1-1)

Pelillisesti Peliitat on vastustajaansa edellä, mutta jääkiekko on toisaalta maalintekopeli ja toisaalta maalinehkäisypeli. Isäntäjoukkue ei onnistunut avauserässä täydellisesti kummassakaan.

Vaikka Peliitat kukisti Jokipojat edellisessä kohtaamisessaan on saman uusiminen kovan työn takana. Vierailija osoitti vaarallisuutensa avausmaalin myötä, jonka teki ajassa 18.48 ex-Peliitta Tuukka Rajamäki.

Peliittojen punainen lanka katosi kakkoserässä maalivahdin virheiden myötä. Avauserässä hyvin torjunut Sami Väliharju seikkaili erän ensimmäisellä minuutilla maalin takana ja kun kiekko oli maalin edessä ei takaiskua voinut välttää.

Erän toisen maalinsa Jokipojat tälläsi muutama minuutti myöhemmin. Tämä kypsytti Väliharjun ja torjuntavastuun otti Sami Suni.

Erän vanhetessa Peliitat ryhdistäytyi ja Severi Lahtinen ryntäsi jäähyaitiosta maalintekoon. Kavennus näki päivänvalon ajassa 28.16.

Sunin nolla särkyi heti erän puolivälin jälkeen.

Erän viimeisen osuman värkkäsi Eetu Elo ylivoimatilanteessa Artturi Toivolan ja Samuli Rahikaisen esityöstä ajassa 37.28.

Peliitat söi erätauolla kärmeskeittoa ja otti päätöserässä ohjat. Kaivattu kavennus syntyi ajassa 41.30. Kalle Moisio iski Tatu Vihavaisen syötöstä.

Vauhdikas erä huipentui erän viimeisellä neljänneksellä, kun mailataituri Lahtista kohdeltiin kaltoin. Oskari Lahtinen komennettiin tilanteesta suihkuun ja Peliitat sai pelata erän loppuun ylivoimalla. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä uhkapeli ilman maalivahti kostautui.

Tuomo Seppänen

Suosittelemme