Urheilu

Peliitat jäivät pisteittä Iisalmessa

IPKn vahva toinen erä tuotti tappion Peliitoille.

Mestiksessä pelaava Heinolan Peliitat kohtasivat perjantai-iltana Iisalmen Peli-Karhut vieraskentällä, ja ottelu päättyi lopputulokseen 5-3 (1-2, 3-0,1-1).

Ottelun ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti, ja peli aaltoili nopeasti päädystä päätyyn. Pelin ensimmäinen osuma nähtiin ajassa 8.37, kun Peliittojen kultakypärä Severi Lahtinen pääsi tuikkaamaan kiekon verkkoon Samuel Salosen upeasta tarjoilusta. Toinen syöttöpiste merkittiin Artturi Toivolalle, maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Peli eteni tasaisena, mutta IPKn sinnikäs yrittäminen hyökkäyspäässä tuotti tulosta pelikellon näyttäessä 14.50. IPK-pakki Lauri Heinonen laukoi ja kiekko livahti Sami Väliharjun suojusten alta verkon perukoille. IPKn onnea ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun Eetu Elo tälläsi Peliitat johtoon vain minuutti tasoitusosuman jälkeen. Esityön Elon maaliin tarjoilivat Henri Ruotsalainen ja Janne Seppänen.

Toinen erä oli Peliittojen kannalta sysimusta, vaikka Toivola pääsi kokeilemaan erän alussa maalintekoa rankkarista. Sen jälkeen IPK aloitti satumaisen kolmen minuutin mittaisen hurmiohetkensä. Ensin ex-peliitta Henri Fomin ampui pelin tasoihin Damir Galinin syötöstä ajassa 24.48. IPK sai virtaa tasoituksestaan ja minuutti 2-2-osuman jälkeen Henri Kivioja pääsi tekemään IPKlle johtomaalin. Fomin kuritti entistä seuraansa lisää tekemällä ylivoimalla 4-2-maalin, jonka jälkeen heinolalaiset ottivat aikalisän 28. peliminuutilla. Aikalisä loi Peliittoihin lisää energiaa, mutta toisessa erässä ei enää maaleja nähty.

Huolimattomuus leimasi kolmannen erän alkua, eikä kummankaan hyökkäyksistä meinannut tulla valmista. IPK tuntui pitävän ottelua hallussaan, mutta kahdeksan minuuttia ennen loppua IPKlle tuomittiin rangaistus, ja Peliittojen ylivoima toimi upeasti. Toivola pääsi tekemään kavennusosuman pienestä kulmasta, ja syötöt tarjosivat Roope Mäkitalo sekä toistamiseen Salonen. Peliittojen loppukirin poikanen tyrehtyi ikävään paikkaan, kun heinolalaisille vihellettiin kahden minuun rangaistus väärästä vaihdosta ajassa 58.15. Peliitat yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta IPKn Aatu Hämäläinen lopetti pyristelyn lyömällä kiekon tyhjään Peliitta-maaliin.

Peliittojen päävalmentaja Santeri Heiskanen ei ollut suoritukseen tyytyväinen.

- Ei oteta mitään pois IPKlta, mutta toisessa erässä annettiin voitto vastustajalle. Harmittaa, että ei malteta tehdä yhdessä sovittuja asioita kaukalossa. Pissitään omiin muroihin ja ihmetellään, kun on vähän kitkerää, Heiskanen kertoi.

Nuutti Vihtilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat