Urheilu

Joona Halla kärkkyy näyttöpaikkaa Veikkausliigassa

Armeijan ja jalkapalloilun yhdistäminen on sujunut Joona Hallalta hyvin.

Heinolalainen jalkapallomaalivahti Joona Halla totesi vuosi sitten haastattelussa, että hänen tavoitteensa on päästä Veikkausliigaan.

19-vuotias torjuja on nyt askeleen lähempänä unelmaansa, sillä hän rustasi muutama viikko sitten nimensä FC Lahden Veikkausliigajoukkueen sopimuspaperiin.

Sopimus syntyi vähän yllättäen, mutta se on silti osoitus siitä, että Hallan lahjat on huomattu myös edustusjoukkueen valmennusjohdossa.

- Kaksi veskaria loukkaantui harjoituskaudella, mikä ei ole tietenkään hyvä juttu, enkä minä sitä toivonut, mutta se oli tavallaan minun onneni. Olen pelannut kevään ykkösveskarina A-junnujen SM-sarja-karsinnoissa, eli edustusjoukkueen valmennus tietää vahvuuteni ja sen mitä osaan. Sopimus oli eräänlainen palkinto hyvin tehdystä työstä, ja fiilis on kyllä erittäin hyvä, Halla kertoo.

Sopimus oli eräänlainen palkinto hyvin tehdystä työstä. Maalivahti Joona Halla

FC Lahden listoilla on nyt kaiken kaikkiaan viisi maalivahtia, ja Halla ei ole vielä nokkimisjärjestyksen kärkipäässä. Siitä huolimatta heinolalaisen tulikaste oli lähellä, kun hän oli varaveskarina TPS-ottelussa.

- Makedonialaismaalivahti Damjan Shishkovski loukkasi päätään viidennellä peliminuutilla ja minut laitettiin päätyyn lämmittelemään. Siinä kohtaa kyllä jännitti ja sydän hakkasi, mutta onneksi Damjan pystyi jatkamaan. Jos debyytti tulee, niin se on tullakseen, maalivahtilupaus pohtii.

Halla suorittaa parhaillaan varusmiespalvelusta Vekaranjärvellä, ja hänen pääpainonsa jalkapalloilussa on vielä junioripeleissä.

- Selvitettiin jatkokarsinnan kautta paikka SM-sarjaan ja karsintapelit menivät kohtalaisen hyvin. Kesän SM-sarja alkaa pian ja niissä peleissä on vastuuta tarjolla.

Vaikka varusmiespalvelus täyttää aikatauluja, niin Halla pitää itsensä iskussa, eikä päästä virettään laskemaan. HP-47:n kasvatti on osoittanut, että hänen treenimotivaationsa on ihailtavan hyvä.

- Intin aikana olen käynyt harjoitusvapailla kakkosdivisioonassa pelaavan MYPAn treeneissä. Siellä on kova taso ja hyvä maalivahtivalmentaja. Sitten kun pääsee lomille, niin käyn FC Lahden A-junnujen treeneissä, Halla sanoo.

Armeija on Hallan osalta paketissa kesäkuussa, ja silloin alkaa täysi latautuminen jalkapalloiluun. Metsässä ja kasarmilla vietetty aika ei ole ollut heinolalaiselle suuri rasite, mutta lajiharjoitusten määrä nousee oleellisesti, kun hän vapautuu reserviin.

- Armeija vaan pitää hoitaa alta pois, eikä se ole ongelma. Intin päätyttyä alan treenata kahdesti päivässä, ja harjoituksia tulee edustusjoukkueen sekä junnujen kanssa.

Palava into lajia kohtaan ja loputon treenimotivaatio ovat potkineet Hallaa eteenpäin maalivahtina. Kehitystä on tullut useilla osa-alueilla.

- Näkisin, että kehitystä on tapahtunut paljon, ja esimerkiksi pelinohjaamistaidoistani on tullut kiitosta. Olemme tehneet hommia maalivahtivalmentaja Ari Korhosen kanssa. Hän käy maalivahtiensa kanssa paljon asioita henkilökohtaisesti läpi, ja .Arska. on todella hyvä työssään, Halla kiittelee.

Unelma pääsystä Veikkausliigaan on Hallan kohdalla jo muutakin kuin pelkkä etäinen haave, sillä hän on päässyt hivuttamaan nappulakenkäänsä liigaporttien väliin. Kehitystä on kuitenkin tapahduttava runsaasti, ennen kun hän pääsee astelemaan tolppien väliin Veikkausliiga-ottelussa.

- Edistysaskeleita pitää tulla vielä paljon, ennen kun minusta tulee varsinainen liigaveskari. Esimerkiksi keskityspallojen ja jalalla pelaamisen kanssa pitää tehdä vielä paljon hommia, ennen kun ne ominaisuudet ovat liigatasoa, hyväksi reaktiotorjujaksi itseään kuvaileva molari kertoo.

Halla ei ole nykymaalivahdin prototyyppipainos, koska hän ei ole niin pitkä kuin huippumaalivahdit tuppaavat olemaan. Pituus ei ole kuitenkaan minkäänlainen ongelma nuorukaiselle.

- Jos maalivahti kokee oman pituutensa ongelmaksi, niin kannattaa lopettaa jalkapalloilu. Pitää vaan kehittää muita ominaisuuksia paikkaamaan puuttuvia senttejä, Halla toteaa jämäkästi.

Nuutti Vihtilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat