Urheilu

Tuleva upseeri ja herrasmies

Jalkapallo: Union Plaanin Valtteri Vuori on ollut viime aikojen valopilkku.

Jalkapallon Kaakkois-Suomen piirin Kolmosessa pelaavan Union Plaanin Valtteri Vuori sopinee hyvin heinolalaisseuran riveihin. Kun seura viisi vuotta sitten syntyi, perustui varsinkin toiminnan käynnistäminen vahvaan intohimoon. Kun Vuorelta kysyy, millainen pelaaja hän on, saa vastauksen: ”kentällä intohimoinen ja kovaa pelaava”.

Vuonna 1995 syntynyt Vuori on pelannut kuluvalla kaudella laitalinkkinä ja hyökkääjänä. Viime aikoina miehen otteet ovat parantuneet niin, että muun muassa seuran puheenjohtaja Antti Heikkinen nimeää Vuoren joukkueen tämän hetken parhaimmistoon.

Vuori itse kuvailee alkukauttaan hieman nihkeäksi, mutta on samaa mieltä siitä, että peli on alkanut luistaa paremmin kauden edetessä.

– Alkukauden olin vielä koulussa ja asuin Lappeenrannassa. En ehtinyt aina treenaamaan. Nyt kun olen päässyt paremmin joukkueeseen sisään, on pallovarmuutta tullut lisää. Koska pelaan hyökkäävää pelipaikkaa, niin maaleja olisi voinut tulla enemmänkin, yhden maalin viidessä ottelussa tehnyt Vuori sanoo.

Plaanin Kolmosessa pelaava joukkue viettää parhaillaan kesätaukoa. Vuori toivoo, että tauon jälkeen vammojen vuoksi sivussa olleet pelaajat palaavat takaisin riveihin.

– Nyt on muutama tappio alla. Ei se [peli] ole ollut sitä mitä se voisi olla. Peli näyttäisi erilaiselta, jos saisimme kaikki ukot terveeksi.

Keväällä Plaanin peräsimeen tullut päävalmentaja Jere Vasarainen on Vuoren mielestä tuonut mukanaan selvän kaavan, kuinka joukkue harjoittelee. Myös pelisysteemi on mennyt uusiksi. Siitä Vuorella ei tosin ole omakohtaista kokemusta.

– Viime kaudella en pelannut lainkaan. Nyt pelaamme hyökkäyspainotteisesti. Jere tietää todella paljon asioista ja jakaa sitä tietoa harjoituksissa, Vuori kiittelee.

Useilla pelipaikoilla pelaamaan kykenevä Vuori kokee omimmaksi tontikseen laitahyökkääjän paikan.

– Sitä olen pelannut ala-asteelta asti, se on turvallinen paikka mennä potkimaan palloa.

HP-47:n kasvatti kävi yläastevuosinaan FC Reippaan juniorimyllyssä Lahdessa ja palasi sitten Heinolaan – suoraan HP:n silloiseen Kolmosessa pelanneeseen edustusjoukkueeseen.

– Olin silloin ysiluokalla. Ei siellä kuitenkaan hirveästi minuutteja raavittu.

Union Plaanissa Vuori aloitti vuonna 2013, kun seura aloitti uutena seurana kipuamisen kohti ylempiä divisioonia. Vuori pelasi edustuksessa säännöllisesti kaudella 2015, kunnes armeija ja sitä seurannut opiskelu Kadettikoulussa Helsingin Santahaminassa vaikeuttivat joukkueen mukana olemista.

– Nyt olen opiskellut kaksi vuotta. Kandidaattiopinnoista on jäljellä vuosi. Olen maavoimien aselajikoulussa jalkaväkilinjalla Lappeenrannassa, mutta kesän asun Heinolassa. Kandiopintojen jälkeen mennään töihin ja sitten jatketaan maisteriopintoihin.

Millaista opiskelu Kadettikoulussa on?

– Se on koulunkäyntiä kello 8–16 siinä missä muukin silloin, kun ei olla metsässä. Välillä istutaan kahdeksan tuntia päivässä oppitunneilla, välillä vedetään kuudelta aamulla taisteluvälineet päälle ja kävellään harjoittelemaan jonnekin päiväksi.

Koska Kadettikoulusta valmistutaan sotilasuralle, on kysyttävä, mikä Valtteri Vuoresta tulee isona.

– Heh, upseeri ja herrasmies, hän naurahtaa ja vakavoituu.

– Minusta tulee kadettiupseeri, luutnantti ja sen jälkeen kapteeni. Menen töihin johonkin joukko-osastoon jonnekin päin Suomea, sitä ei vielä tiedä minne.

Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat