Urheilu

Pasi Koivu palasi kärkijoukkoon

Frisbeegolf: Heinolalaisseuran pelaaja sijoittui EM-kisoissa neljänneksi.

Toisilleen tutut kilpakumppanit Pasi Koivu (vas.) ja Seppo Paju ottivat toisistaan mittaa myös viime viikon EM-kisoissa. Kuva: Panu Salonen

Heinolalaista Lords of DiscGolfia edustava Pasi Koivu palasi frisbeegolfin huipulle viime viikon EM-kilpailuissa. Kroatian Sveti Martin Na Murissa keskiviikosta lauantaihin käydyissä kisoissa Koivu sijoittui miesten avoimessa sarjassa jaetulle neljännelle sijalle kolmen muun kilpailijan kanssa.

Koivun nousua eurooppalaiseen kärkijoukkoon voidaan pitää yllätyksenä, sillä aikaisemmin kuluvan kauden aikana Koivulla on ollut vaikeuksia menestyä suomalaistenkin kesken käydyissä kilpailuissa.

– Tässä on ollut parin vuoden taantuma, joka päättyi nyt. Siksi tähän neljänteen sijaan on oltava tyytyväinen, vaikka mitalikin oli kilpailun aikana vähän mielessä. Tavallaan sijoitus yllätti, mutta osasin kyllä odottaa sijoittuvani 5–10 parhaan joukkoon, Koivu sanoo.

Ensimmäinen kierros oli mahtava, se meni ilman bogeja. Frisbeegolfaaja Pasi Koivu

Koivun kilpailu alkoi hyvin. Keskiviikkona pelatun ensimmäisen kierroksen jälkeen hän jakoi kilpailun kolmatta sijaa kahden heiton päässä kärjestä. Toisen päivän jälkeen sijoitus oli neljäs viisi heittoa kärjestä. Viimeiseen päivään Koivu lähti viidenneltä sijalta kymmenen heiton takamatkalta kilpailua johtaneeseen Saksan Simon Lizotteen.

Lopputuloksissa Koivu (kokonaistulos 220) hävisi Euroopan mestaruuden voittaneelle Lizottelle 12 heittoa.

– Kilpailu meni osaltani tasaisesti, isoja virheitä ei tullut. Ensimmäinen kierros oli mahtava, se meni ilman bogeja. Toinen kierros oli selvästi enemmän vuoristorataa, ja kolmas sekä neljäs kierros sisälsivät vähemmän birdiejä. Draiviin minulla oli kova luotto jo etukäteen, ja se olikin hyvää. Ongelmat olivat puttaamisessa, Koivu kertoo.

Koivu harmitteli puttaamisensa lisäksi 30 asteen lämpötilaa, joka ei sopinut hänen kiekoilleen.

– Sää yllätti. Kiekot muuttuvat ominaisuuksiltaan niin lämpimässä. Minulla olisi ollut olemassa myös säähän sopivia välineitä.

Koivun mukaan EM-kisojen radasta puolet oli golfkentän avointa viheriötä ja puolet metsää.

– Kun olen kymmenen vuotta heittänyt Kippasuon metsäradalla, niin tuollainen rata ei ole minulle kaikkein sopivin. Minulle sopii paremmin tarkkaa heittämistä vaativat radat.

Koivu otti EM-kisoihin valmistautumisessaan riskin. Koska alkukausi oli mennyt huonosti, hän päätti kokeilla viime hetkellä uudenlaista, tukevampaa otetta kiekosta.

– Olen nähnyt, kun jotkut muut käyttävät sellaista otetta. Ajattelin, että alkukautta huonommin ei voi enää mennä, joten päätin kokeilla sitä, Koivu sanoo.

Miesten avoimen sarjan EM-hopea ja -pronssi tulivat Suomeen. Vuoden 2014 Euroopan mestari Seppo Paju oli toinen häviten myös vuonna 2012 EM-kultaa voittaneelle Lizottelle viisi heittoa. Väinö Mäkelä oli kolmas kolme heittoa Pajulle hävinneenä ja neljä heittoa neljänneksi sijoittuneita Koivua, Leo Piirosta, Viron Silver Lättiä ja Tanskan Karl Johan Nybota edellä.

– Kokonaisuudessaan olen todella tyytyväinen, varsinkin ensimmäisen kierroksen jälkeisiin kierroksiin. En jännittänyt missään vaiheessa liikaa, mutta tottakai ensimmäisen väylän tiillä aina hieman jännitti, Mäkelä kertoo.

Naisten avoimessa sarjassa Henna Blomroos vei voiton tuloksella 240 ennen Eveliina Salosta. Blomroosin sarjassa paras tulos tuli torstaina pelatulta toiselta kierrokselta, jolloin hän pelasi 8 alle parin.

– Finaalikierrokselle lähdettäessä jännitys oli pinnassa, mutta parin väylän jälkeen se hälveni hieman. Peli ei takaysin alussa kulkenut suunnitellusti ja tuli muutama huonompi väylä. Loppu menikin taas jo paremmin, kuvailee tuore Euroopan mestari tuntemuksiaan.

Frisbeegolfin EM-kilpailut 15.–18.8. Kroatiassa

Tulokset

Miehet avoin sarja: 1) Simon Lizotte Saksa 208, 2) Seppo Paju Suomi 213, 3) Väinö Mäkelä Suomi 216, 4) Karl Johan Nybo Tanska 220, Silver Lätt Viro 220, Leo Piironen Suomi 220, Pasi Koivu Suomi 220, 8) Jalle Stoor Suomi 221, 9) Marvin Tetzel Saksa 222, Teemu Nissinen Suomi 222, Linus Carlsson Ruotsi 222. 87 osanottajaa.

Naiset, avoin sarja: 1) Henna Blomroos Suomi 240, 2) Eveliina Salonen Suomi 243, 3) Kristin Tattar Viro 253, 4) Katka Bodova Slovakia 260, Eva Kralova Tshekki 260, 6) Sofie Björlycke Ruotsi 262, 7) Antonia Faber Saksa 263, 8) Vanessa Van Dyken Suomi 264, 9) Sini Lindholm Suomi 266. 24 osanottajaa.

Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat