Urheilu

JoSePa nappasi mestarin

Futsal: Markus Rautiainen vahvistaa liigaan noussutta joukkuetta.

JoSePa (punaisessa peliasussa) nousi keväällä Futsal-Liigaan karsinnan kautta. Karsintavastustaja oli Liikunnan Riemu Jyväskylästä. Kuva: Riku Kuurne

Joutsan Seudun Pallo on solminut seitsemän pelaajasopimusta futsal-kaudelle 2018–2019. Futsal-Liigaan keväällä noussut joukkue pääsee nauttimaan Olli Malinin, Janne Kosusen, Aake Partion, Antti Kahilammen, Riku Keihäsniemen, Matias Paappasen ja Markus Rautiaisen pelitaidoista.

Pelaajista kuusi ensimmäistä ovat JoSePan futsal-joukkueen seuraajille vanhoja tuttuja, mutta Rautiainen on uusi ja merkittävä vahvistus.

Rautiaisella on kuluvalta vuodelta Suomen mestaruus jyväskyläläisen Kampuksen Dynamon riveistä. Viime talvena hän on pelannut myös Suomen futsalmaajoukkueessa viisi ottelua.

Markuksen parhaita avuja on yksi vastaan yksi -haastaminen. JoSePan valmentaja Mikko Paappanen

Kampuksen Dynamossa Markus ”Rage” Rautiainen pelasi neljä kautta syksystä 2014 kevääseen 2018. Otteluja kertyi 106 tehopistein 21 + 16 = 37. Vuoden 2018 Suomen mestaruuden lisäksi hänellä on KaDysta kaksi SM-hopeaa.

Valmentaja Mikko Paappanen uskoo Rautiaisen sopivan hyvin joutsalaisjoukkueen riveihin.

– Olen erittäin iloinen ja tyytyväinen, että saimme Rautiaisen mukaan joukkueeseen. Markus on erittäin taitava ja tervepäinen futsal-pelaaja, ja uskon hänen sopeutuvan joukkueeseen mainiosti. Markushan on jo entuudestaan meille tuttu pelaaja, koska hän on pelannut joukkueessamme toissa kaudella farmisopimuksen kautta. Markus siis tiesi, mihin on tulossa ja me tiesimme mitä saamme.

– Suomen mestaruuden lisäksi hänellä on tilillään maajoukkuepelejä, joten hän tuo meille osaamista, kokemusta ja näkemystä. Markus on myös tunnollinen harjoittelija, joten hän on varmasti siinäkin suhteessa loistava malli meidän pelaajillemme, Paappanen sanoo.

Rautiainen jäi maajoukkuepelaajan statuksestaan huolimatta melko vähälle vastuulle Dynamossa, kenties KaDyn pallonhallintaan perustuvan pelityylin vuoksi. JoSePan suoraviivaisempi linja sopinee hänelle hyvin.

– Markuksen parhaita avuja on yksi vastaan yksi -haastaminen sekä järkyttävän painava laukaus. Jos saamme hänelle luotua järkeviä haasto- ja vetopaikkoja, niin verkot heiluvat varmasti. Meidän pelitaktiikkaamme Markuksen ominaisuudet sopivat äärimmäisen hyvin.

JoSePa havittelee erityisesti futsal-liigaa silmällä pitäen muitakin nimekkäitä vahvistuksia joukkueeseensa, vaikka joukkueen runko on tarkoitus pitää jatkossakin tukevasti joutsalaisena. Myös taustapelaajien määrää on lisätty.

– Tarkoituksemme on ollut joukkueen rosterin laajentaminen määrällisesti muutamilla pelaajilla, ja tämä oli nyt ensimmäinen värväyksemme. Tämän tason pelaajien tulo mukaan joukkueeseen nostaa aina muidenkin pelaajien tasoa ja motivaatiota. Tästä on erinomaisen hyvä jatkaa kohti tulevaa kautta. Ja eiköhän tässä lähiaikoina saada vielä lisääkin näitä sopimusuutisia, Paappanen kertoo.

JoSePan futsal-miehet ovat hikoilleet salilla heinäkuun alusta alkaen. Seuran kaikkien aikojen ensimmäiseen liigakauteen on harjoituksissa suhtauduttu tarvittavalla vakavuudella. Harjoituksissa on pidetty riittävästi vauhtia, eikä joukkueen menestyksen pitäisi kaudella 2018–2019 kaatua pelaajien puutteelliseen peruskuntoon.

Joutsan Seudun Pallo nousi futsalin ykkössarjasta Futsal-Liigaan maaliskuussa jyväskyläläistä Liikunnan Riemua vastaan pelatun toisen karsintaottelun jälkeen maalein 3–2. JoSePa voitti myös ensimmäisen karsintapelin Joutsassa maalein 5–2.

Seura järjesti Joutsan liikuntahallilla 24. maaliskuuta kansanjuhlan Futsal-Liigaan nousun kunniaksi.

Itä-Häme
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat