Urheilu

Seuran jäsenten tapaaminen

Golf: Vierumäen Golfseuran mestaruuskilpailut ovat monille ainoa kilpailu.

Vierumäen Golfseuran puheenjohtaja Juuso Ilkka hengähtää Cooke-kentän yhdeksännen väylän jälkeen lyhyehkölle tauolle. Takana on seuran mestaruuskilpailujen kolmannen kierroksen etuysi, jonka hän on juuri pelannut tulokseen 38. Ilkka lähti sunnuntaina pelattuun toiseen päivään ja kolmannelle kierrokselle lyönnin johtoasemassa toisena olleeseen Ville Vaimalaan nähden.

– Saat alkaa haastatella Villeä jo nyt voittajana. Ero on 6–7 lyöntiä, Ilkka naurahtaa kahvi ja munkki edessään.

Vaimala oli pelannut ensimmäiset yhdeksän väylää 33 lyönnillä, joten aivan Ilkan uumoilemaa eroa ei Vaimala hänestä karussa ollut. Siinä Ilkka oli oikeassa, että Vaimala mestaruuden lopulta vei tuloksella 220 (76, 72, 72). Ilkka pelasi tuloksen 223 (68, 79, 76). Ero oli kolme lyöntiä, kun se vuosi sitten oli Ilkan tappioksi vain yksi lyönti.

Tunnelma on ollut todella hyvä, ja on ollut hyvä pöhinä päällä. ViGSin puheenjohtaja Juuso Ilkka

Ilkalla on tauolla kuitenkin muuta puhuttavaa. Puheenjohtajan on silloin tällöin vastailta yhteen ja toiseenkin kysymykseen. Lauantaina ja sunnuntaina Vierumäen Golfseuran mestaruuskilpailuihin osallistui noin 90 seuran jäsentä. Loppuun asti urakkansa suoritti 86 pelaajaa. Mikä merkitys seuran mestaruuskilpailuilla on Vierumäen Golfseuran jäsenille?

– On ollut hauska kuulla tänä viikonloppuna, kuinka moni pelaaja on sanonut, että ei oikeastaan pelaa kaudella muita kisoja kuin mestaruuskilpailut. Tällä on selvästi paikkansa ihmisten kesässä. Porukkaa on hyvin mukana, kun sitä on noin 90.

– Tunnelma on ollut todella hyvä, ja on ollut hyvä pöhinä päällä. Toivottavasti ensi vuonna saataisiin vielä enemmän väkeä mukaan, niin voisimme pelata kahdella kentällä, ”ainakin 20 kertaa” mukana ollut Ilkka sanoo.

Munkkikahvien jälkeen jatkettiin takaysille. Mitä siellä tapahtui? Vaimala piti johtonsa loppuun asti, vaikka hävisi takaysillä Ilkalle yhden lyönnin.

– Harmittaa vähän lopun sulaminen, vaikka se nyt riittikin, Vaimala totesi kahdesta viimeisestä väylästään, joilla hän hävisi muun muassa Ilkalle kaksi lyöntiä.

– Alku lähti kyllä tänään hyvin liikkeelle. Ajattelin, että kiritään rako kiinni ja mennään itse johtoon. Eilen [lauantaina] molemmat kierrokset olivat vaikeita. Se oli kamalaa puttaamista. Tänään sain heti alkuun putterin kuumaksi, vaikkeivät lyönnit vieläkään osuneet oikein, Vaimala kommentoi voiton ratkettua.

Miesten A-sarjassa kolmanneksi pelasi Santeri Bau, joka pelasi tuloksen 234 (77, 76, 81). A-sarjan pelimuotona oli tasoituksen lyöntipeli.

Naisten mestariksi pelasi Maiju Tuominen kahden kierroksen tuloksella 126 (67, 59). Toisen sijan jakoivat Anne Valkjärvi (74, 70) ja Tuula Töyrylä (71, 73) tuloksella 144.

Koska pelimuotona oli tasoituksellinen lyöntipeli, jäi naisten kilpailun tasokkain pelaaja Henna Siren neljänneksi tuloksella 145 (74, 71). Siren vastasi kuitenkin mestaruuskilpailujen parhaasta tasoituksettomasta naisten tuloksesta pelatessaan kaksi kierrosta tuloksella 151 (77, 74). Siren on muun muassa Junior Challenge Tourilla kokonaiskilpailussa neljännellä sijalla ja sijoittui Tuusulan-osakilpailussa toiseksi.

Miesten B-sarjassa pelimuoto oli tasoituksellinen kahden kierroksen lyöntipeli. Sarjan voitti Heikki Pakkanen (142; 73, 69). Toinen oli Veikko Pelkonen (144; 75, 69) ja kolmannen sijan jakoivat Heikki Valkjärvi (75, 70) ja Ilpo Räsänen (73, 72) tuloksella 145.

Vierumäen Golfseuran mestaruuskilpailujen miesten A-sarjassa kilpailun pelasi loppuun 53, B-sarjassa 25 ja naisissa kahdeksan pelaajaa.

Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat