Urheilu

Paikallisvääntö show’na

Jääkiekko: Päijät-Hämeen mestaruusottelu pelataan taas Heinolassa.

Vuosi sitten Päijät-Hämeen epävirallinen mestaruusottelu pelattiin Lahdessa. Kuva: Leevi Vähälä

Jääkiekon epävirallinen Päijät-Hämeen mestaruusottelu Heinolan Peliittojen ja Lahden Pelicansin välillä palaa tänä vuonna Heinolaan. Vuosi sittten ottelu pelattiin Lahdessa. Peliittojen toimitusjohtajan Josse Mielosen mukaan tämänkertaista ottelua suunniteltaessa oli kuitenkin selvää, että pelipaikka on Heinola.

– Se on taloudellisesti järkevintä, hän sanoo.

Päijät-Hämeen hegemoniaottelu käydään lauantaina uusitussa muodossa. Tapahtuma alkaa kello 12.30 yleisön ja pelaajien välisellä tapaamisella. Paikalla on pelaajia molemmista joukkueista.

Nopeuskilpailussa kierretään kiekon kanssa läpi pujottelurata. Peliittojen toimitusjohtaja Josse Mielonen

– Pelaajat ovat tavattavissa puolen tunnin ajan, mutta vielä en osaa sanoa, ketkä pelaajat tulevat paikalle. Tarkoituksena kuitenkin on ollut, että joukkueet osallistuisivat tapahtumaan parhailla joukkueillaan.

Toiminta kaukalossa alkaa kello 14. Hockey Challengeksi nimetyssä tapahtumassa pelataan joukkueiden välinen ottelu siten, että ensin pelataan kaksi 15 minuuttia kestävää erää viidellä viittä vastaan. Kolmas erä on pituudeltaan kymmenen minuuttia ja se pelataan kolmella kolmea vastaan. Varsinaisen peliajan jälkeen käydään vielä niin sanottu rangaistuslaukauskilpailu.

Varsinaisen jääkiekko-ottelun jälkeen käydään kolmimiehisin joukkuein taito-, nopeus- ja kestävyyskilpailut. Jokaiseen kilpailuun osallistuu kolme pelaaja molemmista joukkueista. Jokainen pelaaja kilpailee pariaan vastaan, ja voitosta joukkueen tilille merkitään yksi maali.

– Esimerkiksi nopeuskilpailussa kierretään kiekon kanssa läpi pujottelurata. Kestävyyskilpailussa luistellaan hapoille, kun lähdetään päätyviivasta ensin siniselle, sieltä punaiselle, takaisin siniselle ja lopuksi toiseen päätyyn.

Mielosen mukaan Päijät-Hämeen kahden kärkijoukkueen uudenlaisen kohtaamisen tavoitteena on tuoda tapahtumaan aikaisemmasta poikkeava show-elementti.

– Tätä ottelua on vuosikaudet pelattu samalla konseptilla. Nyt on haluttu uudistaa tätä niin, että yleisökin pääsee osallistumaan tapahtumaan uudella tavalla. Tapahtumaa on mietitty porukassa molempien seurojen kesken. Esimerkiksi [Pasi] Nurminen halusi kestävyysluistelun ehdottomasti ohjelmaan.

– Toisaalta ohjelmaa laadittaessa on pitänyt miettiä myös pelaajien kokonaiskuormitusta. Ensi viikolla on tulossa Suomen Cupia ja toisaalta Pelicansillakin on harjoituspelejä. Siksi ottelujen peliaika on poikkeava, Mielonen kertoo.

Vuosi sitten Pelicans näytti Peliitoille kaapin paikan hegemoniaottelussa. Pelicansin voitto irtosi maalein 4–0.

Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme