Urheilu

Nyt on kova nippu kasassa

Lähes neljänsadan kakkosdivarimaalin Mikko Salonen siirtyi SB Heinolan riveihin.

Kakkosdivarin kaikkien aikojen maalitykki Mikko Salonen tekee nyt maaleja SB Heinolalle. Kuva: Janne Pussila

SB Heinolalla on ainakin paperilla vahvempi joukkue kuin vuosikausiin tai jopa koskaan. Lisäksi harjoitus- ja Suomen Cup -otteluiden perusteella SB Heinolalta on lupa odottaa paljon, sillä saldona on yhdeksän ottelua ja yhtä monta voittoa.

Viime viikonloppuna SB Heinola kaatoi Suomen Cupissa Kosken Dynamon ja Pelicans SB:n. Etenkin voitto lahtelaisista maistui makealta.

SB Heinolan päävalmentaja Juho Sillantaus sai tälle kaudelle kasaan joukkueen, josta ei puutu kokemusta ja osaamista. Uusista tulokkaista Mikko Salonen on pelimies, jollaista ei ole toista tällä tasolla. Sysmäläisessä BB-88:ssa pitkän uran pelannut Salonen on tehnyt kakkosdivarissa enemmän maaleja kuin kukaan muu. 398 maalia ja 158 syöttöä ovat lukemia, jotka eivät synny vahingossa.

Mitä enemmän laukoo, sen suuremmalla todennäköisyydellä maaleja tulee. Hyökkääjä Mikko Salonen

Sillantaukselle Salosen liittyminen joukkueeseen oli luonnollisesti iso asia.

– Mikko on esimerkillinen pelaaja, joka tekee asiat aina täysillä. Hän osaa löytää tyhjän tilan ja on varmasti yksi sarjan parhaista maalintekijöistä.

Viime kaudella Salonen pelasi BB-88:ssa kolmosdivaria, mutta palo takaisin kakkoseen sai hänet liittymään ikiaikaisen paikallisvastustajan SB Heinolan riveihin.

– Ei tämä pahalta tuntunut, sillä joukkueet pelaavat eri sarjoissa. Lisäksi SB Heinolan ja BB-88:n farmisopimus on hyvä juttu molemmille seuroille, joten senkin valossa tämä siirto oli ihan ok. Uuteen joukkueeseen liittyminen toi myös uutta kipinää pelaamiseen, viime kaudella 16 kolmosdivariottelussa tehot 34+11 leiponut Salonen sanoo.

Salonen saattaa saada kauden edetessä tuttuja kavereita rinnalleen, sillä SB Heinola ja kolmosdivarissa pelaava BB-88 solmivat farmisopimuksen, jonka avulla joukkueet voivat liikuttaa 12 pelaajaa joukkueiden välillä helmikuun alkuun saakka, jonka jälkeen pelaajat nimetään jompaan kumpaan joukkueeseen.

Nyt Salonen tekee kuitenkin maaleja SB Heinolalle. Sarjan alkaessa ei mene kauaa, kun Salonen saavuttaa ensimmäisenä pelaajana 400 kakkosdivarimaalin rajan.

Synnynnäinen maalintekijä ei kyllästy koskaan maaliverkkojen venyttämiseen.

– Aina se on yhtä mukavaa. Tai oikeastaan näin vanhemmalla iällä se tuntuu entistäkin paremmalta, 37-vuotias Salonen sanoo.

Saloselle maalien tekeminen on suhteellisen yksinkertaista.

– Mitä enemmän laukoo, sen suuremmalla todennäköisyydellä maaleja tulee. Minulla on ihan kova laukaus ja pystyn vetämään vähän hankalammastakin asennosta, joten maaleja kertyy, Salonen sanoo.

Salonen kertoo vähemmän yllättäen pitävänsä enemmän voittamisesta kuin häviämisestä, joten siinäkin valossa SB Heinolan kaudesta on odotettavissa paljon.

Sillantaus ei lähde keulimaan, vaikka kasassa on kaikkien aikojen joukkue.

– Pelaamme aina voitosta ja lohkon voittaminen on täysin mahdollista. Vaikka meillä onkin nyt kova joukkue, niin koko sarja on kovempi kuin koskaan. Virallinen tavoite on playoff-pelit eli neljän joukkoon pääseminen.

Kova nippu, voitokas harjoituskausi ja positiivinen pöhinä joukkueen ympärillä nostavat väkisinkin ilmoille ajatuksen heinolalaisesta ykkösdivarin salibandyjoukkueesta. Mitäpä siihen sanoo Sillantaus?

– Onhan se mahdollista, mutta nousu vaatisi taustojen kasvattamista isosti. Ykkösessä tarvitsisimme lisää tekijöitä joukkueen taustalle ja enemmän sponsoreita.

Kovat vahvistukset eivät jää vain Saloseen, sillä uusien pelaajien joukosta nousee esiin myös esimerkiksi Aapo Kärki, joka on pelannut urallaan muun muassa Saksassa.

Imatran Troopersista Heinolaan siirtyy Tanskassakin kokemusta kerännyt Tero Lakanen. HU-46:n kasvatti Jere Karjalainen puolestaan on edustanut Salibandyliigan LASBia. Pelicans SB:stä Heinolaan siirtyy BB-88:n kasvatti Timo Siltanen. Lahtelaisten riveistä Heinolaan saapui myös Jonne Jonninen.

SB Heinolan riveissä jatkaa myös ilmeisesti kaikki mahdolliset pallopelit hallitseva Jesse Peltonen, joka on pelannut jääkiekkoa Peliitoissa ja jalkapalloa Union Plaanissa.

Takalinjoilla jatkaa myös joukkueen pitkäaikainen kapteeni Antti-Matti Moilanen ja hyökkäyksessä Henry Silfsten.

Jos joukkueessa on valtavasti kokemusta, niin sieltä löytyy myös hirvittävän määrän potentiaalia omaava tulevaisuuden nimi Roope Nikki, joka voitti viime kaudella kakkosdivarin maalipörssin vasta C-juniori-ikäisenä. C-poikien SM-sarjassa Nikki keräsi 19 ottelusta 69 tehopistettä. Nikki pelaa SB Heinolan edustuksen lisäksi myös LASBn B-junioreissa.

Mikäli LASB selvittää tiensä SM-sarjaan, jää nähtäväksi kuinka paljon Nikki ennättää pelata Heinolassa.

Kaiken tämän lisäksi maalivahtiosasto pysyy ennallaan, kun Jere Ojala ja Heikki Gröndahl jatkavat SB Heinolassa. Kaksikko on ehdottomasti sarjan parhaimmistoa.

Sillantauksella on kasassa parinkymmenen pelaajan nimilista, mutta se täydentynee vielä lähes kentällisen verran, sillä isot nimet ovat tehneet SB Heinolasta houkuttelevan vaihtoehdon myös muille pelimiehille.

– Tässä on vielä iso kala pyynnissä, yhtä iso kuin Salonen, Sillantaus vihjaa.

Koska pelaajalista on niin vakuuttava, on joukkueessa kova kilpailu peliajasta, mikä näkyy myös harjoituksissa.

SB Heinolan kausi Kaakkois-Suomen kakkosdivarissa alkaa vieraissa 5. lokakuuta sarjanousija Löysätempoa vastaan. Suomen Cup jatkuu ensi viikolla, kun Imatran Voima saapuu Vierumäelle SB Heinolan vieraaksi torstaina 13. syyskuuta.

– Voima on meille hyvä tason mittari, sillä se on vielä kovempi joukkue kuin Dynamo tai Pelicans. Jos Voima kaatuu, niin kaikki näyttää entistäkin paremmalta, Sillantaus sanoo.

Janne Pussila
janne.pussila@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat