Urheilu

Lahden seudulta seitsemän pelaajaa golfin Finnish Tourin finaaliin Vierumäelle

Viime viikonloppuna Nordic Liigassa kymmenenneksi sijoittunut Mikko Lehtovuori pelaa Finnish Tourin finaalissa Vierumäellä.

Suomen golfin pääkiertue, Finnish PGA Golf Tour, huipentuu Heinolan Vierumäen Cooke-kentällä loppuviikosta pelattavaan finaaliin. Turnaus pelataan torstaista lauantaihin.

Lahden seudulta mukana on seitsemän pelaajaa. Naisissa kilpailevat amatöörit Anna Backman Kanavagolfista ja Lahden Golfin Emilia Torvinen, miehissä ovat mukana ammattilaiset LG:n Mikko Lehtovuori ja Messilä Golfin Jani Perttilä sekä amatöörit KanG:n Nicolas Jenkins, LG:n Atte Länsiluoto ja Vierumäen Golfseuran Eetu Tiainen.

Lehtovuori pelasi viikonloppuna Ruotsissa pohjoismaisessa Nordic Liigassa jaetulle kymmenennelle sijalle, joka on toistaiseksi hänen liigauransa paras.

Miesten kilpailussa kahdeksalla Vierumäen kilpailuun osallistuvalla pelaajalla on mahdollisuus nousta kokonaiskilpailun voittoon. Kärjessä ennen finaalia on Nurmijärven Golfklubin Ossi Mikkola, jolla ei ole yhtään osakilpailuvoittoa, mutta tasaiset otteet kärjen tuntumassa ovat tuoneet hänelle 393,33 pistettä. Jaakko Mäkitalolla on koossa 360,17 ja Juhana Kukkosella 356,17 pistettä.

Erot ovat pieniä, sillä kilpailun voitosta saa 200 pistettä, kakkosen pistetili karttuu 140 ja kolmanneksi sijoittuneen 100 pisteellä.

Naisten puolella tilanne on toinen. Finaalin väliin jättävä Elina Saksa voittaa, jos Emilia Tukiainen ei onnistu voittamaan Vierumäellä.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat