Urheilu

Leijona murahti Joutsassa

JoSePa koki odotetun tappion Futsal-liigassa Leijona Futsalille kotikentällään Joutsassa. Viime vuoden hopeamitalistit olivat riittävän kovassa iskussa ja niistivät kotijoukkue JoSePan maalein 2–4 (1–1) 215 katsoja edessä.

Sarjanousija JoSePa katseli ensimmäiset pari minuuttia, että tuleeko sieltä vastaan nyt jotain ihmeellistä. Ei tullut, joten pikkuhiljaa JoSePa alkoi saada koneet käyntiin.

Parin minuutin peli jälkeen JoSePan ketju Jari KotimäkiOlli MalinJarkko KosunenJanne Kosunen sai ihan kunnon mylläkän aikaan Leijonan maalille, mutta vieraiden maalivahti Kasper Kangas hoiti hommat.

Maalilaulu Dirlandaa raikui ensimmäisen kerran ajassa 4.40, kun Jesse Kalliokoski kävi ohjaamassa Markus Rautiaisen vedon maaliin ja JoSePan johtoon.

Ihmeellisyyksiä nähtiin sitten ajassa 6.35, kun Leijona levitti miehistön koko kentälle ja otti Kasper Kankaankin maalilta kentälle. Ylivoimalla ja hyvällä pallon hallinnalla ote lipui vähitellen vieraille.

JoSePa ei oikein päässyt vastahyökkäyksiin eli riistoihin käsiksi. Ajassa 12.36 Juhana Jyrkiäinen hiippaili kulmapotkussa JoSePan maalivahti Aake Partion eteen ja ohjasi ansaitun tasoituksen.

Loppujaksolla JoSePakin sai hyviä saumoja vastaiskuihin, mutta ne tyssäsivät huonoihin syöttöihin.

Toisen jakson alku oli JoSePalta huono. Heti ensimmäisellä minuutilla tuli omalla alueella harhasyöttö, josta vieraat rankaisivat heti ja pääsivät johtoon.

JoSePa ei saanut otetta LeiFin viisnelosesta, vaan kontrolli oli tukevasti vierailla. 29. minuutin kohdalla vieraat pääsivät 1–3-johtoon.

Vain minuutti tästä JoSePa tuli takaisin peliin. Jere Keskinen katkaisi syötön omalla alueella, eteni ja vapautti Jesse Kalliokosken toisen kerran maalitekoon ja JoSePa oli taas maalin päässä.

Seuraavaksi pelaajat päästivät pedot irti ja vähän aikaa mentiin lujaa päästä päähän ja maalivahdit olivat kovilla. Parin minuutin päästä kontrolli tuli takaisin peliin, mutta nyt oli ohjat hienokseltaan JoSePalla.

Kotijoukkue sai hyviä katkoja keskialueella, mutta ne tuhrittiin yleensä heti katkon jälkeen huonoihin ratkaisuihin, tosin LeiFin pelaajakin oli heti katkon jälkeen iholla. Rautiainen veti kertaalleen niukasti yli ja Jarkko Kosunen Kankaan käsien kautta ylärimaan. Lopun reikäpaidalla JoSePa sai yhden erinomaisen tontin, mutta Kasper Kankaan tuplatorjunta ensin Kosusen ja sitten Rautiaisen vedoista ratkaisi lopullisesti pelin vieraille.

Lopussa vieraat sinetöivät loppulukemat 2–4 tyhjiin.

JoSePan päävalmentaja Mikko Paappanen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Ihan ei riittänyt tänään, hyvin taisteltiin. Toisen jakson alku oli huono, loppu taas hyvä. Ihan tyytyväinen olen ilmeeseen, sillä ei näistä peleistä hirveästi ole pisteitä laskettu. Hyvällä tiellä ollaan.

Leijona Futsalin maalivahti Kasper Kangas antoi tunnustusta nousijajoukkueelle.

– Tärkeintä oli voitto ja kolme pinnaa, tyylillä ei niin väliä. Peli ihan odotetun vaikeaa, sillä tässä salissa ainakin JoSePa on vaikea vastus. Vähän oma kasetti hajosi lopussa ja JoSePa sai paikkoja. Oma peruspeli olisi siinä vaiheessa riittänyt.

JoSePa näytti, että se voi haastaa kotona kenet tahansa. LeiF oli numeroiden verran parempi, mutta ei kotijoukkueella mitään häpeämistä ole. Tilanteiden luonti oli paljon vaikeampaa kuin Sieviä vastaan, senkin takia, että pallonhallinta oli selvemmin LeiFillä. Lopussa JoSePa sai ihan hyvän kirin aikaiseksi, mutta onni pitää ansaita.

JoSePalta oli Otto Piili sivussa ja Tarkko Savela oli lievän loukkaantumisen takia kakkosvalmentajana.

Ensi viikonloppuna JoSePalla on tuplaviikonloppu, ensin PJK lauantaina vieraissa ja sitten Ilves FS kotona sunnuntaina.

Petri Hentinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat