Urheilu

Ketterä oli maalin verran Peliittoja parempi – jo kahdeksas perättäinen maalin eroon päättynyt ottelu Peliitoille

Arttu Rämö onnistui ainoana Peliittapelaajana maalinteossa Imatralla Kuva: Tuomo Seppänen

Maalivahdit olivat pääosissa Peliittojen pelatessa lauantain Mestis-kierroksen ottelunsa Imatran Ketterän vieraana. Kahden ottelun tappioputkessa seilanneiden joukkueiden kohtaaminen antoi kiekkoviihdettä koko rahan edestä.

Ottelun lopputulos noudatteli Peliittojen sarjaa. Ketterän maalivahti Karolus Kaarlehto oli vähämaalisessa ottelussa maalin verran parempi Peliittojen Sami Sunia. Ketterä katkaisi tappioputkensa numeroin 2–1(0–0, 2–0, 0–1).

Imatran Spa-Areenalla oli vastakkain kaksi väsynyttä joukkuetta ja molemmilla oli mielessä kolmen pelin viikon ensimmäinen voitto. Väsymys ei kuitenkaan näkynyt kaukalossa, ja joukkueiden keskinäisten pelin sarja sai jatkoa tasaisissa merkeissä.

Ketterä ei saanut ylivoimaa toimimaan

Avauserä pelattiin maalitta, mutta toisessa verkko heilui Peliittojen päädyssä. Illan ensimmäisen latasi Ketterän Dan Nybondas saatuaan riistokiekon vapaaseen paikkaan. Ketterän toinen oli jälleen epäselvä joka tarkistettiin videolta. Tällä kertaa se oli maali, eikä tuomariston keksintö, kuten perjantaina Heinolassa.

Peliitat oli kaksi erää hivenen ottavampi osapuoli, mutta päätöserä merkittiin selkeästi vierasjoukkueelle. Osaltaan Peliittojen hallinta johtui Ketterän useista jäähyistä.

Vierailijan ylivoima kuitenkin yskähteli, eikä viidestä jäähystä pystytty hyödyntämään kuin yksi. Arttu Rämö laukoi kavennuksen ajassa 46.49 ohjaten Santeri Koposen siniviivakudin ohi Kaarlehdon. Toinen syöttöpiste merkittiin Jonne Jantuselle.

"Hyvä peli ei lämmitä"

Peliittojen maalinteon vaikeus oli jälleen valmentaja Jani Keinäsen huulilla.

– En minä oikein tiedä miten purkaa tämä peli, aloitti Keinänen lehdistötilaisuuden.

– Kaksi ekaa erää oltiin Ketterää jäljessä, mutta kolmas oli meidän. Oli meillä omat paikkamme ratkaista peli, mutta ei hyvä peli lämmitä kun pisteistä pelataan, eikä voittoja tule. Jostain meidän pitää voittoja kaivaa ja alkaa tehdä paikoista maaleja. summasi valmentaja lopulta.

Ketterän heinolalaisille tuttu valmentaja Maso Lehtonen vertasi joukkueensa esitystä James Bondiin.

–Bondinkin elokuvat menee eestaas, mutta lopulta Bond pelastaa maailman. Näin meilläkin: lauantai pelasti. Nämä pelit on veitsenterällä kävelyä, mutta vuoristorata vahvistaa joukkuetta.

Viikon kolmas tappio suisti Peliitat sarjassa yhden pykälän alemmas, mistä joukkue rimpuilee ylöspäin seuraavan kerran tulevana keskiviikkona Joensuussa Jokipoikien vieraana.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat