Urheilu

Peliitoille taisteluvoitto Joensuussa - joukkueelle ensimmäinen voitomaalikisan voitto

Ville Nieminen laukoi komean kavennuksen toisessa erässä Joensuussa. Kuva: Tuomo Seppänen

Peliittojen ja Jokipoikien kolmas kohtaaminen tällä Mestis-kaudella erottautui aikaisemmista tehtyjen maalien määrällä.

Joensuussa pelattavassa pelissä tehtiin kahdessa erässä kaksi maalia enemmän kuin kahdessa aikaisemmassa ottelussa yhteensä.

Tasaisen pelin ratkaisu haettiin lopulta pitkän kaavan mukaan ja siihen tarvittiin myös voittomaalikilpailu. Peliitat voitti kauden ensimmäisen rankkarikisansa lukemin 4-5 (2-1,1-1,1-2,0-0).

Sarjapisteet tulivat taistellen. Peliitat kaivoi ottelun lopulla hyvän kirin ja kampesi kahdesti maalin takaa tasoihin ja lopulta ottelun voittoon rankkarikisan kautta.

Peliittojen rosterista erottui tehomiehinä Atte Antinaho tehoin 2+1, Arttu Rämö 1+1 ja Eemeli Jeskanen 0+2. Loput Peliittamaalit merkittiin Niklas Salon, Ville Niemisen ja Roope Elimäen piikkiin. Yksi ottelun sankareista oli maalivahti Sami Suni torjuen kaikki rankkarit.

Peliittavalmentaja Jani Keinäsella oli aihetta kehua omiaan --”Täytyy ihmetellä tota joukkuetta, ne jaksaa yhdessä tehdä hommia. Siihen olen tyytyväinen, että tehtiin tarpeeksi maaleja, mutta hampaankoloon jäi se, että me annettiin kaverille kolme maalia ottelun alussa”.

Kaksi virhettä liikaa

Hyvällä jalalla otteluun startannut Peliitat teki avauserässä kaksi virhettä liikaa. Ensimmäinen tuli hyökkäyspäässä, kun Jokipoikien Lauri Huhdanpää sai kiekon Peliittapuolustajalta ja ryntäsi yksin läpi liruttaen kiekon Sami Sunin längistä.

Toinenkin isäntien maaleista livahti perille samasta rakosesta, mutta tuolloin kiekon menetys sattui omalla alueella.

Peliittojen ainokaisen ensimmäisessä erässä veivasi Niklas Salo Mikko Laineen ja Santeri Koposen esityöstä ajassa 07:50.

Peliitat hyppäsi selkeästi kuskin pukille toisessa erässä ja lisäsi hukattujen maalipaikkojen listaan jokusen avopaikan. Vaikka kiekko kulki, ei virheiltä vältytty ja yksi kiekon menetys omassa päässä antoi Jokipojille paikan, eikä Tatu Kokkola erehtynyt.

Onneksi myös Jokipojat teki virheitä ja Pasi Kouvalainen sai erän lopulla hyökkäyspäässä lahjakiekon, syötti poikki kentän Ville Niemiselle, joka pystyi hyödyntämään avopaikan ajassa 37:02.

Viimeisille sekunteille

Kiekkothrilleri huipentui viimeisille sekunneille. Peliitat änkesi ensin tasoihin Roope Elimäen osumalla ajassa 56:01. Tasoituksen mahdollisti Arttu Rämö ja Eemeli Jeskanen. Jokipojat meni uudelleen johtoon minuutin päästä.

Lopulta Peliittojen kiri puri ja Jokipoiken oli turvauduttava laittomuuksiin. Vierailija pääsi loppuhetkillä myllyttämään kahden pelaajan ylivoimalla ja Atte Antinaho onnistui lakaisemaan reboundin sisään kuusi sekuntia ennen päätössummeria.

Maalittoman jatkoerän jälkeen lotottiin voittomaalikisa ja siinä Peliittojen Antinaho ja Rämö onnistuivat ja Suni piti nollan.

Peliittojen kahden ottelun viikko huipentuu perjantaiseen kotiotteluun TuToa vastaan.

Seppänen Tuomo
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme

Luetuimmat