Urheilu

Leijona ei horjunut Akaalla - JoSePa taipui futsalin puolivälierissä kahdesti selvin numeroin.

JoSePan miehet joutuivat puolivälierissä akaalaisten puristukseen. Kuva: Petri Hentinen

40 minuutin erinomainen esitys ei riittänyt JoSePalle Futsal-Liigan puolivälierässä akaalaista Leijona Futsalia vastaan viikonloppuna Toijalan monitoimihallilla. 80 olisi tarvittu.

Ensimmäisessä pelissä JoSePa pysyi kyydissa 30 minuuttia, toisessa 10. Lauantain ottelu päättyi 8-3 (3-2), sunnuntain 6-1 (4-1).

Ensi lauantaina joukkueet kohtaavat Joutsassa vähintään kerran. Jos JoSePa voittaa, on seuraava peli heti sunnuntaina taas Joutsassa.

Optimiporukka koossa

JoSePa oli Akaalla liikkeellä optimiporukalla. Pientä flunssan jälkitautia oli vielä ilmassa, mutta periaatteessa kaikki pitkäaikaissairasta Janne Kosusta lukuun ottamatta olivat pelikuntoisia.

Lauantain ottelu alkoi odotetusti LeiFin pallonhallinnalla, mutta ensimmäisellä viitosella JoSePalla oli paremmat maalintekopaikat. Sekä Jari Kotimäki että Markus Rautiainen pääsivät nokikkain LeiFin maalivahdin kanssa ilman tulosta.

Viiden minuutin täyttyessä kotijoukkueen Petri Grönholm pyörähti puoleksi sekunniksi irti päällystakistaan ja veti takanurkkaan 1–0.

Kuittaus tuli heti: Kotimäki karkasi laidalta Jose Ikosen syötöstä ja ujutti määrämittaisen alanurkkaan. Tilanne oli 1–1.

Tämän jälkeen hallinta oli LeiFillä, ja joutsalaismaalivahti Aake Partio sai esittää muutamia huipputorjuntoja.

JoSePan tavaramerkki, vastahyökkäykset, piti kuitenkin LeiFin varpaillaan, eli paikkoja syntyi toiseenkin päähän.

15 minuutin kohdalla Grönholm teki hienon screenin ja pudotti pallon Dusan Milojevicille: pallo voimalla alanurkkaan ja 2–1.

Kun ottelua oli pelattu 18 minuuttia, JoSePa karkasi vastahyökkäykseen, ja Jakke Kosunen syötti Kotimäen maalintekoon: 2–2.

Vielä ennen taukoa LeiF tarjosi pikku oppitunnin opportunismista. Pikku nojailusta tuli LeiFille vapari, josta JoSePa oli vahvasti eri mieltä. Vieraitten esitellessä äänekkäästi kitarisojaan tuomarille Milojevic siirsi pallon Jovan Stankovicille, joka tykitti LeiFin 3–2-taukojohtoon.

Sinänsä ihan ”turha” takaisku. Sellaista tuomaria, joka muuttaa tuomion huutoprotestin jälkeen, ei liene vielä syntynyt.

Virheet maksoivat

Toinen jakso alkoi JoSePalta räväkästi. Kulmapotkusta Jesse Kalliokoski toi joutsalaiset taas tasoihin.

Seuraavien minuuttien aikana JoSePalla oli paikkoja mennä johtoonkin, mutta sen sijaan Juhana Jyrkiäinen veti karat sisään Aake Partion sivulle karanneesta torjunnasta 24 minuutin kohdalla: 4–3.

Sitten JoSePalle tuli pari helppoa virhettä, ja peli oli siinä. Harhasyöttö ja jolkottelu takaisin puolustukseen: 5-3. Pallonmenetys alhaalla: 6-3.

JoSePa yritti vielä tehottomasti reikäpaidalla, mutta siitäkin luovuttiin 7–3-osuman jälkeen.

Lopun pelailussa innokkaampi Leif teki kotiyleisön mieliksi vielä yhden kauniin maalin, JoSePa päästi penkkimiehetkin kokeilemaan playoff-tunnelmaa.

Maalivahti loukkaantui

Sunnuntaina JoSePa oli taas kuvioissa mukana ensimmäisen kympin, LeiF joutui muun muassa ottamaan melko nopeasti neljä virhettä pidätellessään liukkaita joutsalaisia.

Sitten tulivat vääjäämättä esiin LeiFin pelaajien korkeampi taitotaso ja rutiini. Ihan turha jätkä ei pyörähdä kolmen joutsalaisen keskellä vapaaksi ja tee siitä maalia.

LeiF ratkaisi ottelun 12–15 minuutin välillä muuttaen numerot 1–0:sta 4–0:aan.

Jari Kotimäen kavennus oli lähinnä kosmetiikkaa. Toisella jaksolla JoSePa ei päässyt juurikaan pientä uhittelua pidemmälle.

Aake Partio venäytti takareitensä, ja on ilmeisesti sivussa ensi viikonloppuna. Kesken pelin maalille tullut Niko Rantanen hoiti hommansa hyvin.

Paljon hyvääkin

JoSePa voi kuitenkin olla viikonlopun esitykseen suht´tyytyväinen. Paketti pysyi kasassa yhteensä sen 40 minuuttia. Sitten maalinteon tehokkuus LeiFillä, henkilökohtainen taito ja omat virheet JoSePalla ratkaisivat pelin.

Paremmalleen ei voi ehkä mitään, mutta yllätyssaumat piilevät siinä, että fokus säilyy koko ottelun. Nyt paljon peliaikaa saaneet ehkä vähän väsyivätkin lopussa, ja sen mukana virheitäkin tulee.

Maalinteon tehokkuus on myös JoSePalle jonkinlainen ongelma. Liigatasolla pitää paikat käyttää hyväksi. Erityisesti ensimmäisessä pelisää tuhrittiin lukuisia avopaikkoja.

Ei LeiFkään toki kaikkia paikkoja käyttänyt. Partio ja Rantanen olivat 14 maalista huolimatta loistavia Joutsan maalilla. Kotimäki teki taas itselleen kolme hyvin tyypillistä hyvin suoraviivaista maalia. JoSePa taisteli ja blokkasi joka miehen voimin, ja sitä oli kiva katsoa.

Lauantaina kotikentälle

Ensi lauantaina on päivä uusi. JoSePa valmistautuu hienon kotiyleisönsä riemuksi vähintäänkin myymään nahkansa kalliisti. Joitain uusia metkuja se vaatii, niin läpeensä taitava porukka on vastassa.

Ottelusarja ratkeaa kolmesta voitosta, ja LeiFilla on nyt kolme ottelupalloa. Joutsalaisten pyrkimys on, että Leijonat saa etsiä lauantain jälkeen jostain yösijan neljättä peliä varten.

Petri Hentinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat