Urheilu

Kevätnäytös on HeiTan juhlaa

Taitoluistelu: Heinolan Taitoluistelijat täyttää tänä vuonna 40 vuotta.

Heinolan Taitoluistelijoiden vuoden 2016 kevätnäytöksen nimi oli Anastasia. Kuva: Janne Pussila

Heinolan Taitoluistelijoiden kevätnäytös on perinne, mutta tänä vuonna näytöksen ohjelma poikkeaa aikaisemmista vuosista. Seura juhlii kuluvana vuonna 40 vuottaan, mikä näkyy huomenna sunnuntaina kello 17 alkaen Heinolan jäähallissa järjestettävässä HeiTan kevätnäytöksessä.

– Ohjelmanumeroita on viimeisen kymmenen vuoden ajalta vanhoista näytöksistämme, tiivistää HeiTan päävalmentaja Laura Uski.

Perinteisesti Heinolan Taitoluistelijoiden kevätnäytökset ovat keskittyneet jonkin teema ympärille. Viime vuosilta sunnuntain näytöksessä nähdään numeroita muun muassa Frozenista, Leijonakuninkaasta, Anastasiasta, Maija Poppasesta ja Prinsessa Ruususesta.

Uski on ollut luistelijana mukana monissa takavuosien näytöksissä, mutta viime vuosina päävalmentajan roolissa hän on ollut vastuussa näytöksien sisällöstä. Juhlavuoden näytökseen on kutsuttu mukaan aktiivisen taitoluistelun jo lopettaneita seuran entisiä luistelijoita.

Luistelunumeroita on viimeisen kymmenen vuoden ajalta. HeiTan päävalmentaja Laura Uski

– Heillä on näytöksessä oma numeronsa, Uski toteaa.

Juhlavuoden näytös sisältää muutakin uutta. Luistelunumeroiden välissä jäällä luistimet jalassa nähdään muun muassa Love Island Suomi -tv-ohjelmasta tutut Sami ja Jeffrey, jotka juontavat näytöksen. He kertovat myös otteita seuran 40-vuotiselta taipaleelta. Historiakatsauksen ovat laatineet päävalmentaja Uski ja seuran entinen puheenjohtaja Marita Lemettinen.

Heinolan Taitoluistelijoiden nykyisen puheenjohtajan Henrika Pekkolan mukaan tämän vuoden näytöksessä hyödynnetään myös jäähalliin viime syksynä hankittua videotaulua.

– Näytämme sieltä harjoituksissa kuvattuja videopätkiä sekä videoita elämästä hallilla ja omasta arjestamme.

– Lisäksi ainakin yhdessä soololuistelunumerossa on laulaja esittämässä musiikkia, Pekkola kertoo.

Ennen näytöstä ja väliajalla yleisölle on tarjolla buffet. Myynnissä on myös arpoja. Voittajat kuulutetaan näytöksen päätyttyä.

Kulunut kilpailukausi oli Heinolan Taitoluistelijoille menestyksekäs. HeiTa teki seurahistoriaa, kun noviisien kultafinaaliin paikan lunasti ensimmäisen kerran kaksi luistelijaa.

– Meille tuli paljon loppukilpailupaikkoja. Pienempien osalta aluekisoista tuli loppukilpailupaikat, vain kaksi ei päässyt loppukilpailuun. Isommista noviisien kultafinaaliin pääsvät Matilda (Niiranen) ja Aino (Kaukonen).

– Luistelijat myös kehittyivät. Aino on harjoitellut ja jo luistellutkin vaikeampia hyppyjä, kuten kaksoisaxelia ja kolmoishyppyjä, Uski sanoo.

Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme