Urheilu

Yli 700 voimistelijaa kisaa viikonloppuna Vierumäellä TeamGym Cupissa

TeamGymiin kuuluu kolme erilaista suoritusta. Tässä Viipurin Reippaan menneiden vuosien menestysjoukkue Delizia harjoittelee vapaaohjelmaa. Kuva: Mirja Hussain

Viipurin Reipas odotti TeamGym Cupin kauden toiseen osakilpailuun noin viittäsataa voimistelijaa, mutta Vierumäki Areenaan saapuu viikonloppuna peräti 67 joukkuetta eli yli 700 voimistelijaa.

Kilpailu alkaa lauantaina heti kaikkein kovatasoisimmilla luokilla. Viitos- ja kuutosluokissa kisaa Suomen parhaita juniori- ja seniorijoukkueita, joissa voimistelee maajoukkuetason urheilijoita. Viitosluokassa kilpaileva ViRen oma joukkue Stelle oli kolmas kauden avauskilpailuissa kaksi viikkoa sitten. Suurta yhtä ennakkosuosikkia ei ole.

– Sekä junioreissa että senioreissa on tiukka kärki, jonka sijoitukset vaihtelevat. Stellen koko luokka on aika tasainen ja kova, kertoo kilpailunjohtaja ja Stellen valmentajiin kuuluva Noora Sipilä.

Hän varoo nostamasta tavoitteita liikaa yhden kilpailun perusteella. Stelle tavoittelee kuitenkin kärkisijaa niin Vierumäellä kuin mitalia toukokuun lopussa SM-kilpailuissa. Edustuspaikkaa PM-kisoihin joukkue ei halaja vielä tällä kaudella.

– Tällä kokoonpanolla joukkue on uusi tällä tasolla, Noora Sipilä kertoo.

Lahtelaiset ovat menestyneet lajissa hyvin viime vuosina. ViRen Delizia voitti muun muassa kaksi junioreiden Suomen mestaruutta ja oli myös PM-edustajana. Delizian voimistelijat ovat kuitenkin kasvaneet ulos joukkueesta ja tilalle on noussut Stelle. ViRen voimistelijoita on valittu myös TeamGymin juniorimaajoukkueisiin.

Sunnuntaina suuret kisaluokat

Osallistujamäärältä lauantaita suurempi kisapäivä on sunnuntai, jolloin voimistelevat taipaleensa alkupuolella olevat nuoret joukkueet. Eniten osallistujia, 17 joukkuetta on kakkosluokassa, jossa kisaa ViRen Vivace.

Joukkueita saapuu Vierumäelle ympäri Suomen. Ensi vuonna TeamGymin kisajärjestelmää muutetaan niin, että alaluokat eli ykkös- ja kakkosluokat järjestetään alueellisina. Syynä siihen ovat suosiotaan kasvattavan lajin kasvavat joukkuemäärät. Samalla liitto pyrkii muun muassa hillitsemään kustannuksia harrastuksen alkuvuosina.

ViRen kotisali löytyy Lahdesta Mustankallion voimistelusalista, mutta seuran joukkueet harjoittelevat myös Vierumäki Areenalla. Vierumäellä järjestetään myös TeamGymin maajoukkueleirit ja nyt viikonloppuna ensi kertaa kilpailut.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme