Urheilu

Naisfutis jatkuu Heinolassa – HP-47 pienpelisarjaan

Heinolalainen jalkapallo käynnistyi viime viikonloppuna myös naisten osalta, kun HP-47:n naisten joukkue aloitti kautensa Kaakkois-Suomen sarjassaan

Tällä kaudella joukkue osallistuu niin sanottuun 7v7-pienpelisarjaan, mikä tarkoittaa että ottelut pelataan seitsemällä pelaajalla seitsemää vastaan. Myös otteluohjelma on hieman erilainen, sillä joukkueet pelaavat saman päivän aikana useamman ottelun.

Perjantaina neljä ottelua

Perjantai-iltana Heinolan tekonurmella toisistaan mittaa ottivat HP-47, Ristiinan Pallo eli Ri-Pa, Inkeroisten Purha sekä kouvolalainen FC Peltirumpu.

Näissä peleissä jokainen pääsee osallistumaan, kun koko ajan tapahtuu. HP-47:n naisten valmentaja Börje Walther

Otteluita nähtiin perjantaina kaikkiaan neljä. Pienemmällä kokoonpanolla pelatessa myös peliaika on kaksi kertaa 25 minuuttia.

Ensimmäisissä otteluissa Ri-Pa kohtasi Purhan ja voitti maalein 4–1. Heinolalaisten ensimmäinen ottelu päättyi FC Peltirummun 2–4-voittoon.

Ri-Pa voitti myös toisen ottelunsa, kun FC Peltirumpu kaatui maalein 5–2. HP-47 voitti Purhaa vastaan pelatun toisen ottelunsa puhtaasti lukemin 3–0.

Hyvä oppitunti

Tälläkin kaudella HP-47:n naisten joukkueen valmennusvastuuta kantava Börje Walther luonnehti kauden avausta hyväksi oppitunniksi.

– Ensimmäisessä pelissä oli vähän sääntöjen kanssa epäselvyyksiä, kun emme tienneet että paitsioita ei nyt sitten vihelletäkään. Vastustaja pääsi sitten tekemään kaksi paitsiomaalia. Päästiin kuitenkin vielä hyvin peliin mukaan. Toisessa pelissä ensimmäinen puoliaika oli maaliton, mutta toisella puoliskolla saimme hyvin maalihanat auki. Emme ole paljoa treenanneet ennen kautta, joten siihenkin nähden ihan hyvin lähti kausi nyt käyntiin.

Perjantaina HP-47:lta maalinteossa kunnostautuivat Peltirumpua vastaan kahdesti ja Purhaa vastaan kerran osunut Terhi Hongisto, Siiri Sorjonen ja Niina Seppänen.

Pienfutista pienjoukkueille

7v7-sarja on juniorisarjoista tuttu sarjajärjestelmä, jolla pyritään karsimaan seurojen kustannuksia ja tekemään peleistä miellyttävämpiä myös pienemmille porukoille. Monien muiden alueen naisjoukkueiden tapaan HP-47:llä oli jo viime kaudella vaikeaa saada riittävästi pelaajia kokoonpanoon, joten sarja pienemmille porukoille on tarpeellinen vaihtoehto.

– Pienillä paikkakunnilla tämä on hyvä juttu, kun ei välttämättä ole sitä pelaajamateriaalia niin paljoa. Näissä sarjoissa joukkueetkin vaihtelevat sen mukaan, miten pelaajia on käytettävissä. Tässä on kuitenkin se hyvä, että on jokin mahdollisuus pelata, valmentaja Walther toteaa.

Viime kauden lopulla oli uhkana, että naisfutis Heinolassa tulisi kokonaan tiensä päähän, mutta HP-47 sai ryhmän kasaan.

– Talvella vietettiin yhteistä päivää Vierumäellä ja juteltiin pelaajien kanssa, että mitä tehdään. Vaikka viime vuonna moni sanoi, että ei lähdetä pelaamaan 7v7-sarjaa, niin nyt kuitenkin sanottiin että lähdetään vaan. Joukkueessa on edelleen hyvä henki ja tekemisen meininki. Harrastusmielessä tässä kuitenkin nyt mennään eteenpäin, valmentaja Walther muistuttaa.

Vauhdikasta peliä

Pienemmillä kokoonpanoilla ja muokatuilla säännöillä pelattavat 7v7-pelit ovat vauhdikkaita ja runsasmaalisia. Valmentaja Waltherillekin pienpelit olivat uusi kokemus.

– Tuo oli ihan opintopäivä minullekin, mutta aika pian saatiin kiinni tuollaisista peleistä. Vauhtia on paljon ja tilanteita tulee, maalipaikat varmaan viisinkertaistuvat tavalliseen peliin verrattuna. On se ihan eri peliä, ei siitä mihinkään pääse, mutta kyllä tuohonkin tottuu, Walther kertoo.

– Näissä peleissä jokainen pääsee osallistumaan, kun koko ajan tapahtuu. Tämä kaivaa toisaalta juuri pelaajien kykyjä monipuolisemmin esiin ja kehittää enemmän.

HP-47:n naisten kausi jatkuu 25. toukokuuta Ristiinassa. Heinolassa pelataan naisfutista alustavasti seuraavan kerran 11. elokuuta.

Hakulinen Toni
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat