Urheilu

Kesä täynnä frisbeegolfia

Ville Ahokas valmiina Yhdysvaltojen valloitukseen.

Suomen huippunimiin lukeutuva Ville Ahokas aikoo antaa tänä kesänä aivan kaikkensa frisbeegolfille. Suurien harjoitusmäärien ohella kesään kuuluu runsaasti kilpailuja. 22-vuotias Ahokas suuntaa kotimaisten kisojen lisäksi myös ulkomaille.

Juhannuksen jälkeen alkava kisarupeama sisältää reissut Latviaan, Viroon ja Yhdysvaltoihin. Kalenterissa on muun muassa lajin MM-kisat, joihin heinolalaislähtöinen peluri ottaa osaa ensimmäistä kertaa.

– MM-kisoihin kutsutaan pelaajia aikaisempien näyttöjen perusteella. Se on erittäin iso kisa, jossa on 288 kilpailijaa. Toivon, että pystyn pelaamaan siellä elämäni parasta peliä, mutta varsinaista sijoitustavoitetta minulla ei ole, Ahokas pohtii.

Illinoisissa järjestettävien MM-kisojen jälkeen Ahokas osallistuu Delawaren National Tour-osakilpailuun sekä Maple Hillin Pro Tour-kisaan. Molemmat ovat isoja kilpailuja.

– Aikataulun puolesta nämä kisat sopivat minulle hyvin ja vietän Yhdysvalloissa kolme viikkoa. Kaikissa näissä kisoissa kilpakumppaneinani on aivan maailman kärkinimiä.

Heinolalaista LDG:tä edustava Ahokas on pelannut lajin ykkösmaassa, Yhdysvalloissa, kaksi kertaa aiemminkin, eikä maailman huippujen kohtaaminen jännitä nuorukaista.

– Kyllähän maailmalla kiertäminen on itselleni unelmatilanne ja on mahtavaa pelata lajin supertähtien kanssa. Siellä taso on aivan järkyttävän kova, eikä virheisiin ole varaa.

Ulkomaan huippukisojen lisäksi myös kotimaassa on tärkeitä kisoja, joissa paukkujen täytyy riittää. Turkulaistunut frisbeetaituri harjoittelee kovemmin kuin koskaan, ja hän tähtää Suomen kärkipelaajien joukkoon.

– Parhaimmat sijoitukseni SM-kisoissa ovat olleet seitsemäs ja yhdeksäs, joten niitä lähden parantamaan. Pelaajien taso on noussut Suomessa todella paljon ja harjoittelun pitää olla systemaattista, jos mielii kärkisijoille. Tavoitteenani on päästä palkintopallille, hyvästä lähipelistään tunnettu pelimies kertoo.

Suomen kisoissa on jaossa myös United States Disc Golf Championship -kisapaikka. Niin ikään Yhdysvalloissa pelattava USDGC on lajin ehdoton ykköskisa, ja sinne karsitaan Nokian European Tour -kilpailussa.

– Olen pelannut USDGCssä kahdesti ja siellä on todellakin ison kisan tuntua. Aivan kaikki on hoidettu viimeisen päälle ja taso on tajuttoman hyvä. Ehdottomasti haluan ansaita paikkani sinne tänäkin vuonna.

Ennen armotonta kilpailuruuhkaa Ahokas harjoittelee monta tuntia päivässä. Opiskelu- ja työasiat eivät ole kesän aikana harjoittelun esteenä, joten aika kuluu radoilla.

– Enää ei riitä, että käy vain kiertämässä ratoja, vaan toistomäärien pitää olla todella suuret. Lajin kärkinimet ovat menneet tähän suuntaan ympäri Suomea, enkä anna harjoitusmäärissä tasoitusta. Kehityskohteenani on saada draiviin lisää pituutta.

Kippasuon radalta ponnistanut lahjakkuus haaveilee ammattilaisuudesta.

Jos frisbeegolfilla haluaa tienata elantonsa, on lähdettävä kiertämään vielä aktiivisemmin Pohjois-Amerikan kisoja.

– Tämä on iso panostus, että vietän koko kesän lajia harjoitellen ja kisoja kiertäen. Seuraava askel olisi lähteä koko kesäksi Yhdysvaltoihin kiertämään jenkkien kisoja, joissa liikkuu isommat palkintorahat.

Ahokas ei pidä mahdottomana, että hän lähtisi jonain päivänä entistä pidemmälle Pohjois-Amerikan reissulle.

– Kyllä se on minulla tavoitteena. Jos tämä kausi menee hyvin, niin asiaa pitää harkita vakavasti. Opiskelut kärsisivät, mutta priorisoin frisbeegolfin koulun edelle, jos menestystä tulee.

Nuutti Vihtilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme

Luetuimmat