Urheilu

Albert Eckhardt voitti maanantaikarsinnan ja sai paikan Vierumäen golf-kisaan

Albert Eckhardt voitti Cooke-kentällä pelatun maanantaikarsinnan ja pääsee mukaan torstaina alkavaan haastajatourin osakilpailuun. Kuva: Vierumäki Finnish Challenge

Albert Eckhardt nappasi viimeisen jaossa olleen paikan torstaina alkavaan golfin Challenge Tourin Vierumäki Finnish Challenge -kilpailuun. Eckhardt hankki osallistumisoikeutensa voittamalla maanantaina pelatun karsintakilpailun, jossa yhtä paikkaa oli tavoittelemassa 27 pelaajaa.

Karsinnan kärki pelasi hyvätasoista golfia hyväkuntoisella kentällä. Eckhardtin voittotulos oli 69 (-3).

Kakkostilaa jakoivat tuloksella 71 (-1) Marko Halonen, Kristian Kulokorpi ja Henri Satama, joka viime vuonna sai karsinnasta paikan kilpailuun. Kulokorpi oli mukana toissa vuonna, jolloin hän lunasti paikkansa Finnish Tourin ja Vierumäen Pro-Am Cupin osakilpailusta.

25-vuotias Eckhardt on tänä kesänä voittanut Paltamo Openin ja ollut kakkonen Suomen PGA:n mestaruuskilpailuissa. Nyt käsillä on hyvä tilaisuus rakentaa seuraavaa askelta omalla uralla.

– Kentällä on avauksille hyvin tilaa. Kun griinitkään eivät vielä tainneet olla kilpailunopeudessa, tuloksenteolle oli hyvät edellytykset, kommentoi Eckhardt tiedotteessa.

– Taustat ovat tällä hetkellä kunnossa ja Henrik Karvisen kanssa on asetettu tavoitteet eteenpäin. En olisi täällä, jos tähtäin ei olisi kirkkaana mielessä.

Tähän asti tasokkain osanottajajoukko

Neljättä kertaa järjestettävästä Vierumäen haastajakiertueen kilpailusta on tulossa tähän asti kovatasoisin, sillä mukaan on tulossa ainakin kymmenen pelaajaa, jotka ovat tämän tai viime kauden aikana voittaneet Challenge Tourin osakilpailuja.

Suomalaisittain menestysodotukset eivät ole yhtä korkealla kuin vaikkapa viime vuonna, jolloin suomalaisia oli ennen Vierumäkeä CT:n kokonaistilanteen kärkikahinoissa. Kilpailun voitti kesken kauden Euroopan Tourille noussut Kim Koivu.

Mukana ovat muun muassa Roope Kakko, Antti Ahokas, Sami Välimäki ja Oliver Lindell. Kaikkiaan kilpailussa on mukana 15 suomalaista, joista kolme on amatööriä.

Lue myös: Urheilun superviikonloppu on edessä – Suomen MM-ralli, Kuninkuusravit ja yleisurheilun Kalevan kisat saavat yleisömassat liikkeelle
 
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat