Urheilu

Teemu Selänne ja muut yhteistyökumppanit testasivat Vierumäen areenan, kisa käyntiin heti aamulla

Vierumäki Finnish Challenge pelataan neljännen kerran. Haastajakiertueen osakilpailulla on iso merkitys laajalle joukolle. Esimerkiksi Antti Ahokas pääsee Vierumäen villillä kortilla kuudenteen CT-kilpailuunsa.

Vierumäen CT-kisan yhteistyökumppani Teemu Selänne kokeili keskiviikkona ensi kertaa Cooke-kentän viheriöiden liukkautta. Kuva: Ronja Koskinen

Suuret urheilutapahtumat eivät onnistu ilman yhteistyökumppaneita ja niiden saamiseksi on tarjottava myös vastinetta. Sama pätee myös urheilijoihin.

– Ilman teitä tämän tapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista, kiteytti torstaina alkavan Vierumäki Finnish Challenge -kilpailun promoottori Jan Ruoho puhuessaan keskiviikkona pro-am-tapahtuman osanottajille.

Pääsy huippuunsa viritetylle Heinolan kisa-areenalle yhden ammattilaispelaajan kanssa oli yksi järjestäjien kumppaneilleen tarjoamista vastikkeista. Cooke-kenttä täyttyi kahteen kertaan yli 40 nelihenkisen joukkueen voimin.

Ensikosketuksensa Vierumäen helmeen otti myös jääkiekkolegenda Teemu Selänne, yksi yhteistyökumppaneista, jonka suojatti Joe Cooper pelaa CT-kisassa.

Antti Ahokas on aina antanut vastinetta yhteistyökumppaneilleen ja on pelannut siksi pitkään ammattimaisesti. Kuva: Ronja Koskinen

Pelikirjat menevät uusiksi

Viime vuonna Vierumäellä neljänneksi sijoittunut Antti Ahokas odotti innoissaan pääsyä tositoimiin pro-amin jälkeen, sillä tuuliolot ovat ennusteiden mukaan Vierumäellä tällä viikolla täysin poikkeukselliset verrattuna kolmeen edellisvuoteen.

– Nyt menee pelikirja täysin uusiksi, kun tuuleekin pohjoisesta. Ei voi mennä vanhoilla nuoteilla, vaan kaikki on harkittava tarkasti kierrosten aikana. Käytännössä esimerkiksi kaikki par-vitoset pelattiin vastatuuleen ja niillä väylillä, joilla päästään myötätuuleen, on miinoja. Sinne ei vain voi lähteä pommittamaan.

– Pelin suunnittelu on ollut hauskaa. Nyt on loistavat lähtökohdat loppuviikolle, kun viheriötkin ovat vielä kovat ja nopeat, hän tuumi.

Nyt on loistavat lähtökohdat loppuviikolle. Antti Ahokas

Ahokkaan kausi haastajakiertueella on ollut kaksijakoinen. Hän sai hakemansa unelma-alun sijoittumalla toukokuussa Espanjassa toiseksi toisessa pelaamassaan tourin kisassa, mutta sen jälkeen on ollut synkempää. Viidessä edelliskisassaan hän ei ole päässyt viikonlopun kierroksille.

– Ongelmat ovat liittyneet avauslyönteihin, mutta nyt tunnelin päässä on valoa, eikä mitään ole onneksi vielä menetetty. Tarkoitus on kääntää kelkkaa.

Jotain annettava myös takaisin

Ahokas on puurtanut toistakymmentä vuotta alemmilla kiertueilla, mutta usko omiin kykyihin ei ole horjunut.

– En ole ollut vielä tarpeeksi hyvä. Takana on pitkä polku, mutta edelleen näen, että tässä on hyviä vuosia jäljellä ja sen takia tätä tehdään, 34-vuotias pelaaja totesi.

Vaikka läpimurto on antanut odottaa, on Ahokas pystynyt koko ajan toimimaan ammattimaisesti, eikä ole joutunut turvautumaan kompromisseihin.

Minun ajatusmallini on sellainen, että pitää pystyä antamaan jotain myös takaisin. Antti Ahokas

– Missä urheilulajissa tahansa on haastavaa hankkia sellainen tiimi taustalle, joka mahdollistaa urheilemisen. Mitään luksuselämää tämä ei ole, koska kulut ovat aika tähtitieteelliset, mutta toisaalta maileja on takana jo niin paljon ja vähän menestystäkin on tullut, että pystyn todistamaan pystyväni myös pärjäämään. Ja kun uskoo itse asiaansa, on paljon helpompi perustella se myös ympärillä toimiville ihmisille, selvittää Ahokas.

Hän sanoo ymmärtäneensä jo alaikäisenä, että isot kustannukset kuuluvat ammattilaisgolfiin.

– Minun ajatusmallini on sellainen, että pitää pystyä antamaan jotain myös takaisin. Se on toiminut minun kohdallani.

Urheilijoiden lisäksi Finnish Challengen yhteistyökumppaneiden joukossa pelasi jotain julkimoitakin, kuten Reino Nordin. Kuva: Ronja Koskinen

Kotikisafiilis siivittää

Vierumäellä on ollut Ahokkaan mukaan uskomaton kotikisafiilis, joka on varmaan osasyy siihen, että hän on pelannut edelliskerroilla hyvin. Hän toivoo, että suomalainen golfyhteisö osaa arvostaa Vierumäen ja tapahtuman yhteistyökumppaneiden panosta siitä, että CT-kisa pelataan.

– Sitä ei pysty sanomaan yhdessä lauseessa, mita tämä tarkoittaa suomalaiselle golfille. Vaikutus näkyy junioreista ammattilaisiin ja on ihan konkreettisestikin mahdollistanut itselleni pääsyn kisoihin.

Tällä kaudella Ahokas on pelannut kuudella Vierumäen kisan vaihtokaupatulla villillä kortilla ja kaksi on vielä jäljellä.

Ensimmäiset pelaajat lähtevät kentälle torstaiaamuna ykkös- ja kymppitiiltä kello 07.30.

Kuka?

Antti Ahokas

34-vuotias vasenkätinen golfammattilainen.

Kotoisin Lappeenrannasta, asunut kaksi vuotta Espoossa. Kotiseura Viipurin Golf.

Siirtyi ammattilaiseksi 2006. Pelannut yhden kauden Euroopan Tourilla sekä eri vuosina yksittäisiä kilpailuja, kaikkiaan 32 pääkiertueen osakilpailua.

Kaksi voittoa Challenge Tourilla.Tällä kaudella parhaimmillaan kakkonen Espanjassa toukokuussa.

Haastajakiertueen rankingissa 47:s, maailman rankingissa 815:s.

Edellisvuosina Vierumäellä sijat 30, 18 ja neljäs.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat