Urheilu

”Kaikki täällä ovat kavereitani”

YMCA Heinola järjestää tällä viikolla neljä päivää kestävän koripallon starttikurssin 6–10-vuotiaille lapsille.

Koripallon starttikurssilla leikitään muun muassa pallonryöstöhippaa. Kuva: Risto Pohjanen

Christina Virvala pompottaa palloa ja lähestyy koria yhä uudelleen. Osa heitoista sujahtaa korisukan läpi, osa putoaa ohi. Pisteillä on merkitystä meneillään olevan leikin kannalta.

Ohjaajat ovat antaneet lapsille tehtäväksi pyrkiä tekemään viisi koria mahdollisimman nopeasti. Kyse on kuitenkin leikistä, sillä meneillään on YMCA Heinolan eli Heinolan NMKY:n järjestämä koripallon starttikurssi 6–10-vuotiaille lapsille.

Vuonna 2011 syntynyt Virvala on saanut tuntumaa koripalloon jo aiemmin.

– Olen pelannut tätä koulussa ja muuallakin viime vuonna. Tulin tänne, koska täällä saa olla ulkona ja täällä on kivaa. En tunne täältä ketään, mutta kaikki täällä ovat kavereitani, Virvala sanoo.

Christina Virvala on kokeillut koripalloa aikaisemminkin. Kuva: Risto Pohjanen

YMCA Heinola järjestää koripallon starttikurssin tänä vuonna ensimmäisen kerran. Kurssi alkoi tiistaina ja päättyy perjantaina. Toimintaa on Kirkonkylän, Jyrängön ja Myllyojan koulujen ulkokentillä sekä Tommola-talon ja Kailas-talon ulkokentillä.

Kurssi päättyy YMCA Heinolan harjoituskeskuksessa pidettäviin tilaisuuksiin torstai-iltana ja perjantaina aamupäivällä.

– Tuli mieleen, että kokeillaan tällaistakin. Meillä on aikaisempina vuosina ollut tällä samalla viikolla koriskoulu. Nyt ajateltiin, että jalkaudutaan [ympäri kaupunkia], ehkä näihin on siten helpompi tulla mukaan.

– Samalla voimme tuoda esille, kuinka hyviä ulkokenttiä Heinolassa on koripallon pelaamiseen, sanoo YMCA Heinolan toiminnanjohtaja Vesa Hämäläinen.

Peppi Kurjenmaa yritti tehdä koreja mahdollisimman nopeasti. Kuva: Risto Pohjanen

Osallistujille ilmaiseen starttikurssiin sisältyy kaksi leikkimielistä harjoitusta, joista toinen on ulkokentällä ja toinen harjoituskeskuksessa. Jokainen kahtena päivänä mukana ollut saa palkinnoksi koripallon.

– Tällä kurssilla tärkein asia on hymyjen määrä. Mukana on nyt noin 40 lasta kaikki ulkokentät yhteen laskien.

– Meillä on jo aikaisemmin ollut niin, että jokainen lapsi voi kokeilla lajia kuukauden ajan ilmaiseksi. Nyt tietenkin toivomme, että jotkut haluaisivat syyskuussa jatkaa koripalloa ryhmissämme ja löytäisi koripallosta tekemistä vaikka harrastukseenkin asti, Hämäläinen sanoo.

Starttikurssilla lasten ohjaamisesta vastaavat omalta osaltaan YMCA Heinolan nuoret pelaajat. Heistä monet ovat ikäänsä nähden kokeneita ohjaajia.

– He ovat käyneet jo alakouluikäisinä välituntiliikuttajakursseja ja myöhemmin valmennuskursseja. He ovat nyt kolmatta vuotta mukana YMCA Heinolan valmennuksessa.

Starttikurssilla lapsia ei kuitenkaan varsinaisesti valmenneta. Lajitaitoja harjoitellaan leikin varjolla. Ulkokenttätilaisuuksissa on keskenään sama ohjelma. Kahteen sisäharjoitukseen osallistuu lapsia monesta ulkokenttäryhmästä.

YMCA Heinolan starttikurssille pääsee vielä mukaan. Keskiviikkona ulkokenttätilaisuudet ovat Tommola-talolla kello 10–11.30 ja Myllyojan koululla kello 13–14.30. Torstain ulkokenttätilaisuus on Kailas-talolla kello 10–11.30.

YMCA Heinolan harjoitushallissa (Training Center, osoite: Viilukatu 11) tilaisuudet ovat torstai-iltana kello 17.30–19 ja perjantaina kello 10–11.30. Lisätietoja starttikurssista on osoitteessa http://www.ymcaheinola.fi/startti/.

Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme