Urheilu

Teppo peluuttaa taas tuttuja

Ilmeet voivat paljastaa, ettei pariin olla tyytyväisiä.

Matti Tattari (vas.) ja Arto Kyngäs ottivat keskiviikkona tuntumaa Tepon Tenniksen turnausareenaan. Kuva: Risto Pohjanen

Heinolan uimahallin viereisille kentille kokoontuu lauantaina tuttu joukko tennistä pelaamaan. Teppo Arifullen järjestää Tepon Tenniksen tänä vuonna 17. kerran. Kutsuturnaukseen osallistuu joko 16 tai 18 pelaajaa, joista muodostetaan kahdeksan tai yhdeksän nelinpeliparia.

– Minulla on ollut alaselkävaivaa, enkä tiedä, pystynkö itse pelaamaan. Jos pelaan, niin etsin mukaan vielä 18. pelaajan, koska yksi joutui perumaan osanottonsa. Jos en pelaa, niin turnaus käydään 16 pelaajalla.

– 16 olisi ehkä muutenkin sopivampi määrä. Jos on yhdeksän paria, niin pelejä tulisi silloin jokaiselle enemmän ja aikataulu venyisi. Nyt olen varannut kentät kello 17:ään asti, Arifullen sanoo.

Kaikki pelaajat ovat Arifullenin tuttuja. Heillä on myös jonkinlainen side Heinolaan, vaikka kaikki eivät enää asu Heinolassa. Arifullenin itsensä lisäksi kaikkiin 16:een aikaisempaan turnaukseen on osallistunut vain Mika Kalho, joka on mukana myös tänä vuonna.

Kalho ei ole toistaiseksi voittanut turnausta, mutta on sijoittunut ”pari kertaa kakkoseksi”. Mikä saa konkarin tulemaan kerta toisensa jälkeen Tepon Tennikseen?

– Hyvät kaverit, hyvä tapahtuma ja myös urheilullinen panos: himo kasvaa syödessä. Tämä on kesän kohokohtia, Kalho sanoo.

Matti Tattari saavutti vuosi sitten ensimmäisen voittonsa Tepon Tenniksessä. Kuva: Risto Pohjanen

Kunkin pelaajan parilla on iso merkitys turnauksessa, sillä pääsääntöisesti parit arvotaan vasta juuri ennen turnauksen aloittamista. Pariarvonta on yksi päivän kohokohdista.

Matti Tattari voitti vuonna 2018 ensimmäisen kerran Tepon Tenniksen parinaan kaksi kertaa voittanut Arto Kyngäs.

– Kaikilla osallistujilla on urheilutaustaa, ja tennis on heille tuttua. Ilmeistä kuitenkin joskus näkee, ettei [arvonnassa saatuun] pariin olla aivan tyytyväisiä, Tattari sanoo.

Teppo Arifullenin mukaan tämän vuoden turnauksessa on mukana yksi pari, jota ei arvota.

– Turnauksen nestorit pelaavat parina, hän kertoo.

Vuonna 2016 Tepon Tenniksen voittivat Pekka Kainulainen (vas.) ja Teppo Arifullen. Kuva: Tuomo Seppänen

Eniten Tepon Tenniksen turnausvoittoja on Marko Nymanilla, kuusi kappaletta. Kaikkien aikojen tilaston toisen sijan jakavat Janne Koponen ja Pekka Kainulainen, jotka ovat voittaneet neljä kertaa. Kolmeen voittoon ovat yltäneet Arifullen ja Petri Halla.

Vähintään yhden turnausvoiton Tepon Tenniksessä on saavuttanut 14 pelaajaa. 16 aikaisemmassa turnauksessa on pelannut yhteensä 41 pelaajaa.

Voittopokaalin lisäksi vuodesta 2007 alkaen turnauksessa on jaettu hymypoikapalkinto. Tähän asti kaikki kaksitoista hymypoikapalkintoa ovat menneet eri pelaajille.

Lauantaina kello 12 alkava 17. Tepon tennis -turnaus kestää noin viisi tuntia. Sinä aikana jokainen pari pelaa jokaista paria vastaan. Otteluiden voitoista pari saa pisteitä, jotka ratkaisevat sijoituksen turnauksessa.

Turnaus pelataan pingissäännöin. Ottelun voittaa siis pari, joka saa ensin kokoon 16 pistettä.

Ilmatieteen laitoksen sääennuste povasi keskiviikkona illalla puolipilvistä 20-asteista säätä lauantai-iltapäiväksi. Se olisi kelpo pelisää, sillä tärkeintä olisi, ettei sataisi ainakaan paljon.

– Jos sataa oikein kovasti, niin pelaamme Opistolla [Suomen urheiluopistolla Vierumäellä] sisällä. Silloin tämä tosin olisi jo vähän eri peli, Teppo Arifullen sanoo.

Arifullen toivoo lauantai-iltapäiväksi yleisöä turnauspaikalle. Vuonna 2016 turnausta videoitiin lennätettävällä helikopterilla. Vajaat kolme minuuttia kestävä video on yhä nähtävissä videopalvelu YouTubessa. Video löytyy hakusanoilla Tepon Tennis.

Tepon Tennis alkoi vuonna 2003 VR:n kentällä, jolla pelattiin kahtena ensimmäisenä vuonna. Nelinpelipareja oli tuolloin kuusi. Vuonna 2005 siirryttiin uimahallin viereisille kentille.

Tepon Tennis

Palkitut

Voittajat: Marko Nyman / Jukka Orho (2003), Petri Halla / Janne Koponen (2004), Koponen/Nyman (2005), Halla/Nyman (2006), Teppo Arifullen /Nyman (2007), Halla/Nyman (2008), Pekka Kopsa / Vesa Welling (2009), Visa Hirvikoski /Nyman (2010), Hirvikoski/Koponen (2011), Koponen/ Arto Kyngäs (2012), Arifullen / Sakari Lehtinen (2013), Pekka Kainulainen /Orho (2014), Kainulainen/ Pasi Sorjonen (2015), Arifullen/Kainulainen (2016), Kainulainen/ Satu Brinkmann (2017), Kyngäs/ Matti Tattari (2018).

Hymypoikapalkinnot: Miika Tölli (2007), Kari Niemelä (2008), Jani Kuusela (2009), Halla (2010), Kari Tanninen (2011), Welling (2012), Tuomo Mustonen (2013), Jussi Kortepuro (2014), Kainulainen (2015), Harri Pitkänen (2016), Brinkmann (2017), Koponen (2018).

Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat