Urheilu

Peliitat voitti vaivoin Suomen Cup avauksen - Joukkue oli runsasmaalisessa pelissä isoissa vaikeuksissa

Aapo Ahola oli illan hahmo. Mies piti Peliittoja pystyssä kolmella maalillaan ja kolmella syötöllään. Kuva: Tuomo Seppänen

Peliitat teki jääkiekon Suomen Cupin avauspelistä itselleen vaikean. Etukäteen heikommaksi ounasteltu kakkosdivaririssa pelaava KooVeen kakkosjoukkue pisti kaikki peliin ja oli voitossa kiinni päätöserän puolivälissä. Voitto ratkesi Peliitoille vasta pelin viimeisellä minuutilla. Runsasmaalinen peli päättyi lukemiin 8-7(2-1,2-1,4-5).

Peliitat ei kestänyt henkisesti johtoasemassa. Kahdesti kotijoukkue karkasi kahden maalin karkumatkalle ja löysäsi tahtia. Vaikka joukkueiden tasoero oli näkyvä, pystyi tamperelaisjoukkue käyttämään hyväksi isäntien heikot hetket.

Peliittojen tehomies illan pelissä oli Aapo Ahola tehoilla 3+3. Samuel Salonen takoi 2+1, Atte Antinaho 1+1 ja Pasi Kouvalainen 0+2. Maalivahti Sami Suni ei ollut illan pelissä parhaimmillaan, mutta torjui silti 21 kertaa.

KooVee jäi jalkoihin avauserässä. Tamperelaiset pystyivät heti erän alussa luomaan pienen paineen, mutta kun Peliittojen kone käynnistyi, muuttui pelin suunta. Kotijoukkue tehtaili kaksi maalia erän puolivälissä. Ensin osui Antinaho Matias Mustosen ja Joel Ojalan esityöstä ajassa 10:51. Pelicans-laina Aleksi Ek oli asialla vajaan minuutin päästä laukoen Saku Leppäsen ja maalivahti Sami Sunin syöttelystä. KeeVeekin kykeni rikkomaan kuparisensa erän lopulla. Antti Törmänen sohi kavennuksen maalinedus ruuhkasta.

Peliitat antoi kakkoserän alussa vastustajalle siimaa ja peli tasoittui, vaikka isännät iskivätkin maalin erän neljännellä minuutilla. Erän ensimmäisen ylivoimamaalin laukoi Aleks Haatanen Salosen ja Aholan esityöstä. Tämän vastustajan vielä kuittasi isäntien lepsuillessa. Erän toinen puolisko oli taas yhtä maalia vierailijan väsyessä. Peliittojen neljännen laukoi Ahola siniviivalta. Tämän ylivoimaosuman alusti Kouvalainen.

Isäntien lepsuilu jatkui päätöserän alussa ja KooVee änkesi tasoihin. Ensin tuli lunta tupaan reilun minuutin pelin jälkeen ja tasoitus ajassa 45:18. Tasoitus toi isännillekin ryhtiliikkeen ja kiekko alkoi pysyä KooVeen kenttäpuoliskolla.

Illan onnistuja Ahola helpotti isäntien asemaa siirtäen Toni Hanukkalan ja Samu Kaasisen alustuksen verkoon ajassa 48:41. Ilo oli lyhytaikainen ja kuitti tuli ajassa 49:47 ja 16 sekuntia siitä vierailija meni johtoon.

 Aholan hattutempun varmistuminen tasoitti pelin ajassa 52:15. Peliitat onnistui vääntäytymään johtoon Salosen maalilla, mutta se suli vierailijan tasoittaessa pelin ajassa 56:34. Salonen takasi lopulta isännille niukan voiton ylivoimamaalillaan ajassa 59:35.

Mahdollinen jatkopaikka cupissa selviää perjantaina, kun Peliitat matkaa TuTon vieraaksi Turkuun.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme