Urheilu

Peliitoille ensimmäinen voitto puolivälierissä

Ketterä kaatui keskiviikkona Heinolassa. Peliitat on voiton päässä Suomen Cupin välieristä.

Oskari Lemetyinen (oikealla) aloitti Peliittojen maalinteon ottelun toisella peliminuutilla. Kuva: Kiia Aha

Heinolan Peliitat ja Imatran Ketterä ottivat yhteen keskiviikkona Heinolassa, kun jääkiekon Suomen Cupin puolivälierät käynnistyivät.

Ilmassa oli hieman revanssihenkeä, sillä viime kauden Suomen Cupissa juurikin Ketterä tiputti Peliitat turnauksesta. Tuolloin pelattiin välieriä ja otteluparin voittanut Ketterä jatkoi aina Suomen Cupin voittoon asti.

Puolivälieristä jatkoon pääsee kahdella voitolla. Kaksi ensimmäistä ottelua voivat päättyä tasatulokseen, ja mikäli kahden ottelun jälkeen voitot ovat tasan, pelataan jatko-ottelu.

Joukkueet kohtaavat toisen ottelun merkeissä perjantaina Imatralla.

Ensimmäisessä ottelussa keskiviikkona Heinolassa Peliitat oli etenkin erikoistilannepelaamisessa etevämpi ja vei voiton kotiyleisön edessä maalein 4–3 (2–0, 1–1, 1–2).

Unelma alku

Peliitat sai otteluun unelma-alun, kun avausmaali syntyi jo toisella peliminuutilla. Oskari Lemetyinen ohjasi Joel Ojalan laukoman kiekon taitavasti maalin edustalta verkon perukoille. Toisen syöttöpisteen maaliin merkkautti Petteri Haveri.

Avausmaalin jälkeen Peliitat pääsi ylivoimalle ja saikin hyvää painetta Ketterän maalille, mutta lisäosumia ei vielä nähty. Erä eteni Ketterän hienoisessa hallinnassa, mutta rikkonaisuus ja lukuisat jäähyt värittivät kenttätapahtumia.

Erän jälkimmäisellä kympillä Peliitat pääsi jälleen ylivoimalle, ja kotijoukkue käyttikin sen hyväkseen, kun Samu Kaasinen laukoi kiekon viuhuvalla rannelaukauksella ohi Ketterä-maalivahti Samuli Tervon. Aapo Ahola ja Sakke Hämäläinen keräsivät syöttöpinnat.

Enempää maaleja ei avauserässä nähty.

Jäähyaitio kutsui

Toisen erän alussa Peliitat kasvatti etumatkaansa jo kolmeen maaliin, kun Aleksi Ek onnistui maalinteossa. Peliittojen avausmaalin iskenyt Oskari Lemetyinen toimi syöttäjänä.

Toinenkin erä noudatti avauserästä tuttua kaavaa ja etenkin Ketterän pelaajat saivat viettää aikaa jäähyaitiossa.

Neljä kahden minuutin rangaistusta kärsinyt Ketterä onnistui kuitenkin tekemään arvokkaan kavennusmaalin erän lopulla, kun Joel Olkkonen pääsi nokikkain Peliitta-vahti Jasper Patrikaisen kanssa. Olkkonen nosti kiekon rystypuolelta maaliin ja tasavajaalla syntyneen osuman myötä tauolle lähdettiin Peliittojen johtaessa 3–1.

Kolmannen erän alussa Peliitat kasvatti etumatkansa jo turvallisen tuntuiseen kolmeen maaliin Aleksi Ekin illan toisella maalilla, mutta Ketterä nousi erän edetessä takaisin mukaan peliin Aku Kestilän ja Valtteri Niemen kavennusmaaleilla.

Ketterä haki vielä vimmatusti tasoitusta, mutta Peliitat piti pintansa. Viimeisenä lukkona toimi maalivahti Patrikainen, joka otti vielä viime sekunneilla upean paraatipelastuksen.

Taisteluilme miellytti

Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä kuvaili ottelua värikkääksi ja kehui joukkojensa taisteluilmettä.

– Eka erä oli varmaan meiltä parasta, mutta sen jälkeen oli heikompia jaksoja. Kolmannessa erässä oli sitten henkisen puolen juttuja, kun alkaa jännittämään, jos peli ei ole meidän näköistä. Meidän hyökkäyspelaaminen ei ollut sellaista, mitä haluamme pelata, Petäjä sanoi.

– Uhrautuvasti kuitenkin taisteltiin. Kiva peli olla osallisena, kun riitti kaikenlaisia tapahtumia, Petäjä kertoi ottelun jälkeen.

Peliitat ja Ketterä pelaavat puolivälierien toisen ottelun perjantaina Imatralla. Voittojen mennessä tasan joukkueet pelaavat ratkaisevan jatkoerän heti ottelun jälkeen. Kahdella otteluvoitolla etenee Suomen Cupin välieriin.

Toni Hakulinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme

Luetuimmat