Urheilu

Peliitat hallitsi, mutta Hokki teki maalit - tehottomuus maalin edessä oli joukkueen ongelma

Sakke Hämäläisen ketju esitti Kajaanissa hyviä otteita. Kuva: Tuomo Seppänen

Peliittojen avausvoiton metsästys jatkui tuloksetta Kajaanissa. Hokki aiheutti heinolalaisjoukkueelle tappioputken venymisen kolmeen. Hokkin voiton avaimena toimi maalin edessä liekehtinyt maalivahti Teemu Seppänen. Numerot yksipuolisen pelin jälkeen isännille 5-1(1-0,1-0,3-1)

Peliitat pelasi hyvän vieraspelin Kajaanissa, mutta hyväkään peli ei voittoon asti kanna, jos ei maaleja saada aikaiseksi. Kajaanin Hokki oli illan pelissä tehokkaampi maalin edessä ja kun maalivahti Seppänen hoiti postinsa enemmän kuin kunnialla, niin pisteet jäivät Kajaaniin.

Peliitat oli avauserässä vaisu, mutta hallitsi peliä jälkimmäiset erät näytöstyyliin. Paikkoja joukkueella oli viedä vierasvoitto, mutta maalivahti Seppänen torjui 47 kertaa. Peliittojen maalia vahtinut Sami Suni torjui vain 16 kertaa. Peliittojen ainoa iski Petteri Haveri.

Peliittojen valmentaja Vesa Petäjä näki omiensa otteet hyvinä.

- Meillä jäi tuloksen teko vajaaksi. Lauottiin tuplasti enemmän kuin kaveri, joka oli tehokkaampi maalipaikoilla ja heillä oli hyvä maalivahti. Me pelattiin hyvää ja raikasta lätkää, mutta maalit ratkaisee.

Peliittojen peli ei auennut Kajaanissa kuin vasta takaiskumaalin jälkeen. Joukkue oli altavastaajana avauserän ensimmäiset kolme neljännestä ja Hokkin avausmaali oli vain ajan kysymys. Peliitat tappoi illan ensimmäisen jäähynsä, mutta Hokki iski heti sen jälkeen. Isäntien johtomaali sytytti Peliitat ja loppuerä mentiin vierailijan tahtiin, joskin Eemeli Jeskasen jäähy vei terän rypistyksestä.

Pelin toinen erä oli selkeästi Peliittojen, mutta maltti ja laukausten osumatarkkuus puuttui. Vierailija loi painetta isäntien päätyyn, mutta todellisia tekopaikkoja oli harvakseltaan ja nekin nollasi maalivahti Seppänen. Maltin puutteesta taas kertoo se, että liian monta hyökkäystä tyssäsi paitsioon. Hokkin muutamista harvoista harppuunahyökkäyksistä yksi tuotti tulosta ja Peliitoille jäi päätöserään kirittävää.

Petteri Haveri kavensi päätöserän alussa ajassa 45:20. Peliittojen ensimmäisen alusti Matias Mustonen ja Paavo Tyni. Päätöseräkin pelattiin Peliittojen luodessa suuntaviivat, mutta Seppänen loisti Hokkin maalilla. Hokki käytti jälleen yhden hyökkäyksistään maalintekoon erän jälkimmäisellä puoliuskolla. Kajaanilaisjoukkue antoi vierailijalle paikan kaventaa ottamalla jäähyn erän lopulla ajassa 56:21. Peliitat veti aikalisän jälkeen Sunin aitioon ja haki kavennusta kahden pelaajan ylivoimalla. Hokki kaunisteli lopulta lukemia uittamalla kiekon kahdesti Peliittojen tyhjään maaliin.

Peliittojen kauden ensimmäinen pohjoisen kierros jatkuu lauantaina pelillä RoKia vastaan.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat