Urheilu

Onneton avauserä ratkaisi pelin, tahtomaalit jälkimmäisissä erissä lohduttivat Peliittoja

Petteri Haveri laukoi Savonlinnassa Peliittojen avausmaalin. Kuva: Tuomo Seppänen

Törkeät virheet ottelun avauserässä koituivat Peliittojen kohtaloksi perjantain Mestis-kierroksen ottelussa Savonlinnassa. SaPKo iski Peliittojen avustuksella kolme maalia, ja siihen lukeutui ottelun voittomaalikin. Jatkossa vierailijan hyydytti isäntien parhaana palkittu maalivahti Roope Urpolahti. Kolme sarjapistettä jäi Savonlinnaan numeroin 4–2 (3–0, 1–1, 0–1).

Peliitat ei saanut konettaan käyntiin Savonlinnassa kuin vasta toisessa erässä, mutta silloin oli jo myöhäistä, kun joukkue oli kolme maalia tappiolla. Toisesta erästä lähtien Peliitat kykeni paineistamaan kotijoukkueen ja luomaan hyviä tekopaikkoja. Valitettavasti SaPKon maalivahti Roope Urpolahti piti pintansa.

Peliittojen joukkueesta erottui jälleen Sakke Hämäläisen kipparoima ketju, joskin maalit merkittiin neloskentässä pelaavan Petteri Haverin ja kakkosketjun sentterin Matias Mustosen piikkiin. Jasper Patrikainen torjui 27 kutia.

Valmentaja Vesa Petäjä otti tappion omaan piikkinsä.

– Aamujäällä oli hihittelevä harrastejoukkue, ja sama sakki oli kaukalossa myös avauserässä. Kävi tuuri, ettei omiin mennyt enempää maaleja. Karsea esitys meiltä. Jatkossa työmäärä parani ja oli mahdollisuudet, mutta kun lähtee peliin noin löysästi, on suunnan vaihto vaikeaa. Minun piikkiin tämä menee, en osannut valmistella joukkuetta oikein. Nämä ovat kalliita oppitunteja. Pidetään nyt huolta siitä, että huomisessa juhlaottelussa on urheilijamainen joukkue.

SaPKo oli kaukalon kiistaton kunkku avauserässä ja pyöritti pitkiä painostusjaksoja vierailijan päädyssä. Peliitatkin pääsi jokusen kerran maalipaikoille, mutta vielä tuloksetta. Pääasiassa näitä tilanteita järjesteli Sakke Hämäläisen ketju.

Kahteen ensimmäiseen takaiskumaaliin voitaisiin syöttäjäksi merkitä Peliittojen pelaaja. Se kolmaskin, ottelun voittomaali, oli selkeä puolustuksen merkkausvirhe.

Toiseen erään luisteli sisuuntunut Peliitta-lauma, ja pelin suunta kääntyi. Erää oli pelattu reilut kolme minuuttia, kun Aapo Ahola ja Oskari Lemetyinen rakentelivat paikan ja Petteri Haveri tälläsi kavennuksen. Jatkossa Peliitat rakenteli hyviä paikkoja, mutta SaPKon maalivahti oli hereillä. Erän jälkimmäinen puolisko oli taas vierailijalle vaikea, ja isännät repivät maalin verran lisää eroa.

Päätöserä alkoi samankaltaisesti keskimmäisen erän kanssa. Vaikka Peliitat aloitti erän alivoimalla, niin joukkue pääsi kaventamaan ajassa 42.34. Juhani Merikanto ja Samuel Salonen syöttelivät Mustosen läpiajoon, ja hyökkääjä tälläsi B-pisteen kaarelta tarkasti ohi Urpolahden. Peliitoille tarjottiin loppuerästä usean SaPKon jäähyn myötä paikkoja.

Peliitat saa heti lauantaina revanssimahdollisuuden, kun joukkueen 50-vuotisjuhlaottelussa vastaan luistelee kotivoittoon yltänyt savonlinnalaisjoukkue.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme