Urheilu

Peliittojen hyvä kotivire jatkui, päätöserässä maalin takaa voittoon

Peli oli yksi nolla kun Leevi Tukiainen (11) nosti rystyltä kiekon maalin kattoon. Päätösnumerot lopulta laukonut Matias Mustonen aloitteli juhlintaa. Kuva: Tuomo Seppänen

Peliitat jatkoi hyvien kotiotteluiden sarjaa kukistamalla Mestiksen jumbofinaalissa RoKin. Peli oli, kuten odotettua, kahden pakkovoiton edessä olevan joukkueen tärkeä kamppailu jossa ei tyylipisteitä jaettu, eikä haettu.

Peliitat otti nuo tärkeät kolme pistettä erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 6-4 (1-0,1-1,4-3)

Mestiksen tyvipään joukkueiden kuuden pisteen peli tarjosi kiekkoviihdettä koko rahan edestä. Tasollisesti ottelu ei noussut suurten joukkoon, mutta jännittävyydessään se oli kauden parhaita.

Peliitat menetti johtoaseman päätöserän alussa, mutta onnistui lopulta kahden pelaajan hyvien yksilösuoritusten myötä kairaamaan tuiki tärkeät kolme pistettä. Kotijoukkueen tehopelaajat olivat Leevi Tukiainen 2+1, Samu Kaasinen 2+0, Eemeli Jeskanen 0+2 ja Joel Kerkkänen 0+2. Myös Santeri Koponen ja Matias Mustonen pääsivät maalin makuun. Sami Suni torjui 16 kertaa.

- Hyvin tultiin peliin ja eka erä pelattiin sen näköistä peliä mitä pitää.  Toinen erä oli haastava ja siitä jäi jonkinlainen alennustila päätöserään. Lopetettiin hyökkääminen ja samalla se heijastuu puolustukseen. RoKin johtotilanteessa saatiin kaverilta apuja läpiajoihin. Oltiin hyökkäyksissä tehokkaita, summasi Peliittojen valmentaja Vesa Petäjä.

Ottelun ensimmäinen erä kulki Peliittojen pillin mukaan. Roki pyristeli ja iski siihen paikkaan mihin Peliittoja vastaan isketään. Korkealta karvaava pelitapa ei vielä toiminut. Ottelun avausmaalia saatiin odotella erän jälkimmäiselle puoliskolle. Tukiainen päästi joukkueen piinasta nostaen kiekon maalivahti Paavo Hölsän yli maalin kattoon ajassa 14.31.

Toisessa erässä kotijoukkue rupesi kaivamaan verta nenästään. Pelivälineen hallinta siirtyi vierailijalla ja omissa soi ajassa 25.47. RoKin pitkä painostusjakso kypsytti Peliittojen puolustuksen ja tasoitus oli ansaittu.

Loppuerästä myös Peliitat sai painetta aikaiseksi RoKin jäähyilyn myötä. Toinen jäähysessio tuotti tulosta. Samu Kaasisen tarkka sijoitus yläkulmaan siirsi kotijoukkueen johtoon ajassa 38.29.

Päätöserässä Peliitoilta loppui usko RoKin tasoituksen myötä. Lauri Nevala pääsi karkuun ja verkko soi Sunin takana erän kolmannella minuutilla. Toisen kerran Peliitta-puolustus avattiin hyvällä pystysyötöllä ja nollakulmasta ammuttu kiekko livahti Sunin suojuksista sisään muutama minuutti tasoituksesta.

Näytti jo siltä, että Peliitat antautui, mutta Kaasinen syötettiin karkumatkalle ja illan toinen syntyi tarkalla yläkulmavedolla erän jälkimmäisellä puoliskolla. Peliittojen johtomaali oli edellisen toisinto, joskin sen veivasi Tukiainen tavoilleen uskollisena rystyltä maalin kattoon.

Koponen helpotti kotijoukkueen tilannetta saattamalla kiekon tyhjiin RoKin hakiessa tasoitusta kuudella kenttäopelaajalla. Vierailijan uhkapeli tai joukkueen vielä maalin päähän, mutta Mustonen iski loppulukemat viimeisellä minuutilla.

Seuraavan kerran Peliitat nousee kaukaloon sunnuntaina KooVeen vieraana Tampereella.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat