Jääkiekko

Kiekkoherruus edelleen Pelicansilla

Pelicansin maalilla torjunut Joona Voutilainen onnistui blokkaamaan Arttu Heikkisen ohjauksen. Miro Hovinen varmistaa.

Heinolan Versowood-areenalla nähtiin perjantaina liigatason jääkiekkoa, kun Päijät-Hämeen kiekkoherruus ratkaistiin Lahden Pelicansin ja Heinolan Peliittojen kesken. Vauhdikas ottelu tarjosi 625-päiselle yleisölle korkeatasoista kiekkoviihdettä, jossa kovia otteita ei säästelty. Jääkiekon alueellisen valtikan piti hyppysissään odotetusti Pelicans numeroin 1-4 (0-1, 0-2, 1-1).

Mestis-joukkueen ja Liigajoukkueen tasoero selvisi jo ottelun avauserässä, kun peli pyöri itsepintaisesti Peliittojen päädyssä. Vaikkei Pelicansin kiekkokontrolli yltänytkään omalle tasolleen loi lahtelaisjoukkue paljon tilanteita Peliittojen maalille. Kotijoukkue jäi ottelun alussa selkeästi altavastaajaksi, mutta puolustus ja maalivahti Lassi Yrjölä saavat otteistaan puhtaat paperit.

Kakkoserästä lähtien Peliitatkin pääsi jyvälle nopean ottelun juonesta ja peli tasoittui kotijoukkueen karvatessa vastustajaan kiinni jo pussinokkien päädyssä.

Maalipaikat kortilla

Jos oli Peliittojen puolustuspelaaminen hyvää, niin samaa on sanottava vastustajankin otteista. Vaikka Peliitat sai liikuteltua kiekon hyvin keskialueen yli oli todelliset maalipaikat kortilla. Kotijoukkueen rosterista erottui maalivahti Lassi Yrjölä, joka oli suurelta osin syypää maltillisiin numeroihin. Pitkänhuiskea molari torjui päätöserässä myös yhden rankkarin. Peliittojen ainokaisesta vastasi Niko Kivelä. Pelicansin tehokkain illan ottelussa oli Antti Erkinjuntti tehoillaan 1+2. Muut Pelicansmaalit merkittiin Ilkka Kangasniemen, Taavi Vartiaisen ja Juha Leimun sarakkeeseen.

"Erittäin huolimatonta"

Pelicansin valmennustiimin Kari Eloranta luonnehti omiensa otteita huolimattomiksi.

- Erittäin huolimatonta kiekollista pelaamista meidän joukkueelta. Tämä oli viimeinen peli ennen sarjan alkua ja odotin pojilta enemmän. Me menetettiin kiekkoja niin puolustus- kuin hyökkäysalueella. Toisaalta ihan hyvä 4-1-voitto on viimeseksi treenipeliksi paljon parempi kuin toisinpäin, summasi Eloranta.

- Voutilainen oli hyvä maalilla ja osittain oli meilläkin hyvää pelaamista ja muutamia hyviä sommitelmia. Mutta se huonon tekemisen rima on saatava ylemmäs ennen tosipelien alkua.

- KalPa tulee vastaan viikon päästä ja huhut kertoo, että se on pelannut hyvin noita CHL-pelejä. Meidän on katottava joitakin nauhoja miten ne on pelanneet. Toisaalta mekin on pelattu hyviä treenipelejä.

- Peliitat pelasi hemmetin hyvin minun mielestä. Se oli fiksua pelaamista, yritteliästä ja kamppailivat meidän kanssa hyvin, suitsutti Eloranta kotijoukkuetta.

Illan maalit

Pelicansin Kangasniemi teki illan ensimmäisen maalin Aleksi Rekosen nappisyötöstä. Ajassa 12.54 syntyneen maalin toinen syöttäjä oli Roni Rukajärvi. Kahteen nollaan numerot laukoi Vartiainen kakkoserän jälkimmäisellä puoliskolla Erkinjuntin ja Henri Heinon esityöstä. Pelicans kaunisteli numeroita vielä toisen erän lopulla Juha Leimun toimiessa ratkaisijana. Syöttöpisteet tästä maalista Erkinjuntille ja Juhani Tyrväiselle. Peliitat sai kuparisensa rikki päätöserässä ajassa 48.52, kun Niko Kivelä siirsi Santeri Saaren ja Henri Fominin tarjoilun ohi Joona Voutilaisen. Päätösnumerot maalasi Erkinjuntti muutama sekunti ennen päätössummeria Peliittojen pelatessa ilman maalivahtia. Tästä osumasta syöttöpisteet Ben Bloodille ja Pasi Puistolalle.

Peliitat saa Mestiksen ensimmäisellä, ensi viikon keskiviikkona pelattavalla sarjakierroksella kotihallissa vastaansa LeKin. Pelicans puolestaan matkustaa liigan avauskierroksella KalPan vieraaksi Kuopioon.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat