Jääkiekko

Peliitat joutui kesälomalle

Johan Elfvengren on Peliitoille arvokas pelaaja. Mies tekee isoja minuutteja ja on joukkueen parhaita karvaajia. Kuva: Tuomo Seppänen

Heinolassa pelattiin kevään pudotuspelien parasta peliä. Peliittojen vieraalla TuTolla oli illan ottelussa mahdollisuus ratkaista välieräpaikka, ja sen joukkue teki. Helpolla ei neljäs voitto kuitenkaan irronnut, sillä Peliitat oli pelipäällä. Matsia mentiin tasaisissa merkeissä, ja TuTo voitti maalin erolla numeroin 1-2 (0-0,1-2,0-0).

Peliitat tuli peliin hyvällä asenteella eikä myynyt nahkaansa halvalla. Illan peli oli avauserän perusteella koko ottelusarjan tasaisin. Eikä se johtunut siitä, että TuTo olisi himmaillut. Peliittojen peliä sävytti uhrautuva asenne, eikä hyökkäyspelistään tunnettu vierailija saanut paikkoja maalintekoon. Peliitatkin pystyi paineistamaan vierailijan päädyn. Ainoastaan ylivoima tökki, sillä Peliitat ei saanut mitään aikaiseksi erän ainoan TuTo jäähyn aikana.

TuTo sai kakkoserän alkuun lahjamaalin. Tilanne käynnistyi Peliittojen kiekonmenetyksestä ajassa 27.27. Toisen maalin vierailija teki ylivoimalla erän jälkimmäisellä puoliskolla ajassa 35.35. Peliitatkin pääsi avaamaan maalitilinsä erikoistilanteesta. Ville-Matti Koponen syötti Valtteri Parikalle, joka purjehti maalille josta Samu Vilkman täräytti ohi Rasmus Rinteen.

Peliittojen kiri ei päätöserässä riittänyt. TuTo vaihtoi päätöserään pelityylinsä puolustusvoittoiseksi ja sumputti maalinsa edustan. Peliitat loi painetta, mutta kiekon mentävää aukkoa ei tiukasta turkulaispuolustuksesta löytynyt.

Tuomo Seppänen

Suosittelemme