Jääkiekko

Peliitoille rökäletappio Kokkolassa

Kuva: Niko Kivelä nosti reboundista Peliittojen ensimmäisen.

Illan Mestis-kierroksen ottelu Kokkolan Hermeksen ja Peliittojen kesken kulki kotijoukkueen tahtiin. Hermeksen kontrolloidut hyökkäykset purivat avauserässä ja Peliittojen virheet kostautuivat toisessa ja kolmannessa. Peliitat hallinnoi kiekkoa, mutta Hermes teki maalit. Hermes piti pisteet kotona numeroin 6-2 (2-0,2-1,2-1).

Peliittojen karvaus syvältä ja nopeat, suoraviivaiset hyökkäyksiin lähdöt antoivat pelin avaimet joukkueelle, mutta viimeistely ei purrut. Kotijoukkue Hermes malttoi puolustaa ja pystyi laadukkaampaan ja kontrolloidumpaan hyökkäystyöskentelyyn. Se puri ja Hermes onnistui tekemään kaksi koulumaalia Peliittojen virheiden kautta.

Peliitat hallitsi kiekkoa toisessakin erässä, mutta törkeät oman pään virheet jättivät ehkä liikaa  kirittävää päätöserään. Peliittojen hyvä meno poiki yhden maalin, kun Niko Kivelä vippasi reboundista yläkulmaan ajassa 25.50. Tämänkin jälkeen vierailija loi painetta, mutta maalin edessä yritettiin liian hienoja kuvioita. 3-1 maali oli Peliitoilta törkeä merkkausvirhe ja rankkarilla tehdyn 4-1 maalin sai aikaan maalivahti Sami Väliharjun seikkailut kaukalon kulmassa.

Peliittojen kiri tyssäsi päätöserän kuudennella minuutilla, kun Hermes teki kaksi maalia 15 sekunnissa. Lohtua tappioon toi Tatu Vihavainen ronkkimalla vierailijan toisen maalin erän puolivälissä Peliittojen pelatessa ylivoimalla.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat