Jääkiekko

Kotihallikirous pitää pintansa Heinolassa - vastustaja teki maalit

Tässä tuhraantuu yksi avopaikoista. Kalle Moision yritys kilpistyi maalivahti Santeri Lipiäisen suojiin. Kuva: Tuomo Seppänen

Heinolan kaupungin ostama Mestis-ottelu Peliittojen ja Imatran Ketterän välillä täytti Versowood-areenan katsomon äärimmilleen. Tuhatkolmesatapäinen yleisö näki kaukalossa erittäin energisen kotijoukkueen. Ottelun avauserää voisi luonnehtia hukattujen maalipaikkojen eräksi. Peliitat vei ja Ketterä vikisi. Mutta kävi kuten Peliitoille on usein käynyt, vastustaja teki maalit. Illan sarjapisteet matkasi Imatralle lukemin 1-3 (0-1,1-1,0-1).

Peliitat oli avauserässä kaukalon ehdoton kunkku. Kotijoukkue loi painetta imatralaisten kenttäpuoliskolle eikä vierailija päässyt Peliittojen päätyyn kuin harvakseltaan. Peliitat loi tekopaikkoja, mutta kiekko ei kotiinpäin pomppinut. Päinvastoin Ketterän erän lopussa iskemä ”pukukoppimaali” oli tavallaan onnenkantamoinen.

Peli tasoittui toisessa erässä ja erikoistilanteet nousivat ratkaisupaikoiksi. Ensin Peliitat tasoitti ylivoimalla ajassa 25:39 Roope Mäkitalon toimesta. Toinen syöttöpiste merkittiin Severi Lahtiselle ja toinen Ketterän maalivahdin veljelle Valtteri Lipiäiselle. Ketterä otti numerolliset ohjat hieman ennen erän puoliväliä Peliittojen kärsiessä vähintäänkin heppoisin perusten tuomittua joukkuerangaistusta. Jere Laine sooloili yksin läpi ja nosti yli maalivahti Joona Voutilaisen. Peliitoilla oli etsikkoaikansa erän lopulla Ketterän Samuli Tanhuan polvitaklatessa itsensä suihkuun. Vierailija kesti takaiskuitta viisiminuuttisen jäähyn.

Päätöseräkin oli pelillisesti tasainen. Erän puolivälissä jaettiin rangaistuksia, sekä Peliittojen Niko Kivelä, että Ketterän Mikko Kettunen saivat suihkutuomion ja kakkosen kaupanpäälle. Nämä rangaistukset kuitattiin pois, mutta seuraava Peliittarangaistus oli ratkaiseva. Ketterä iski illan kolmannen ajassa 51:53.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme