Jääkiekko

Peliitat nuiji TuTon kotihallissa

Roope Mäkitalon maila on heilahtanut ja kiekko lipuu maaliin. Kuva: Tuomo Seppänen

Peliitat pelasi hyvän kotipelin keskiviikkoillan Mestis-kierroksella. Vastustaja TuTo Hockey oli ottelun avauserässä hätää kärsimässä. Turkulaisten huolimaton peli ja isäntien tehokas viimeistely suistivat sarjaviitosen pahaan takaa-ajoasemaan. TuTo kuitenkin siivosi pelinsä ja kipusi toisessa erässä peliin mukaan. Peliitat piti lopulta pintansa ja toinen perättäinen kotivoitto kirjattiin lukemin 6-4 (3-0,1-3,2-1).

TuTo on sarjan ehdotonta eliittiä, mutta otteet illan pelin avauserässä eivät vakuuttaneet. Vierailija kykeni luomaan aika ajoin painetta Peliittapäätyyn, mutta tuloksetta. Peliitat pelasi hyvää puolustusta tappaen komeasti kaksi jäähyä. Myös hyökkäyspää pelitti, ja viimeistely oli tehokasta. Roope Mäkitalo teki isäntien kaksi ensimmäistä, joista ensimmäinen syntyi ajassa 02.48 ja toinen 12.37. Tatu Vihavainen jatkoi vierailijan nöyryyttämistä erän lopulla. Mäkitalo oli syöttäjänä mukana myös tässä maalissa.

TuTon peli parani toiseen erään ja kun Peliitat ei malttanut pysyä pois jäähyaitiosta, pääsi vierailija maalin päähän. Ensimmäinen kavennus tuli ajassa 22.17 ja toinen 34.56. ”Taiteilijaketju” kuitenkin jatkoi tehokasta peliään ja nyt oli Valtteri Lipiäisen vuoro tehdä maali. Ajassa 35.21 syntyneen osuman pohjusti Vihavainen ja Mäkitalo. Taukoluvut TuTo taituroi vajaa minuutti myöhemmin.

”Taiteilijaketju” jatkoi mellastustaan kolmannessa erässä ja Mäkitalo kruunasi hattutemppunsa ajassa 42.31. Tämän maalin syöttelivät Vihavainen ja Samuli Rahikainen. Peliitoille tuomittu illan kahdeksas kaksiminuuttinen poiki kaksi maalia. Ensin Henri Ruotsalainen veivasi alivoimalla Artturi Toivolan ja Markus Neva-Ahon esityöstä ajassa 50.30. TuTo osui 40 sekuntia myöhemmin.

Peliittojen nousujohteinen kevätkausi jatkuu viikonloppuna pohjoisen kierroksella Rovaniemen RoKin ja Iisalman Peli-Kerhojen vieraana.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat