Jääkiekko

Peliitoille rökäletappio runkosarjan finaalissa

Sami Väliharju sai Peliittojen torjuntavastuun kollega Sami Sunin päästettyä 10 maalia.

Peliitoilla oli Lempäälässä avoimet ovet. Mestiksen runkosarjan viimeistä ottelunsa pelannut heinolalaisjoukkue jäi pahasti jyrän alle. Illan vastus LeKi säilytti toiveet playoff-paikasta vain voittamalla. Ja sen joukkue teki. Isännät takoi avauserässä karkuun ja jatkoi samaa toisessa. Peliitat sai poistua Masku-areenalta kauden suurinumeroisin tappio niskassaan. LeKi meni pleikkareihin numeroin 12-3 (4-0,6-1,2-2).

Lempäälän kapeassa kaukalossa ei avauserässä ollut kuin yksi joukkue. LeKi kontrolloi kiekkoa hallitusti ja työllisti Peliittojen maalilla ahkeroineen Sami Sunin 22 torjuntaan. Peliittojen peli ei avauserässä sujunut. Joukkue sai aikaiseksi kaksi torjuntaa LeKin maalivahdille. Joukkueen tekemistä kuvaa hyvin loppuerän ylivoima, jonka aikana ei saatu aikaiseksi yhtään laukausta kohti maalia.

Kakkoserän alussa näytti siltä, että Peliitat pääsi pelin vauhtiin mukaan LeKin heivatessa kierroksia. Luulo oli harhaa sillä isännät jatkoi maalailuaan ja takoi kolme osumaa minuutissa aloittaen ajassa 25:33. Eikä sekään riittänyt. Peliittapuolustuksen haparoidessa Sunilla oli liian iso urakka, ja hän sai kaivaa vielä kolme kiekkoa selkänsä takaa ennen kuin Sami Väliharju otti torjuntavastuun. Kaksinumeroinen maaliluku näytti riittävän LeKille ja Peliitatkin sai oman kuparisensa rikki ajassa 35:31. Miika Tiihonen osui Samuli Rahikaisen ja Kalle Moision esityöstä.

Päätöserä oli ottelun tasaisin, sillä isännät löysäsi menoaan. Peliitat tasasi erän lukemat tekemällä kaksi maalia. Ville Nieminen sooloili läpiajon päätteeksi ajassa 45:33 siirretyn rangastuksen aikana. Vierailijan kolmannen maalin teki Niko Kivelä Valtteri Lipiäisen syötöstä ajassa 56:44. Sami Väliharju joutui erän aikana nöyrtymään kahdesti.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat