Jääkiekko

Peliitoille kotivoitto jatkoajalla - Ketterä kaatui Heinolassa jännittävien vaiheiden jälkeen

Peliittojen Adam Nagy teki paluun tolppien väliin. Kuva: Kiia Aha

Heinolan Peliittojen kausi jääkiekon Mestiksessä jatkui perjantai-iltana kotiottelulla Imatran Ketterää vastaan. Voittoputkessa liitävä Peliitat pelaa viikonloppuna Ketterää vastaan kaksi ottelua, joista ensimmäinen pelattiin Heinolassa. Peliitat vei perjantain kohtaamisen nimiinsä jatkoaikavoitolla maalein 4-3.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta murheellisesti, sillä Ketterä onnistui maalinteossa, kun peliä oli kulunut vain 30 sekuntia. Sameli Ventelän tulinen kuti siniviivalta ohitti peliittavahti Nagyn. Videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin lopullisesti ja Ketterä siirtyi 0-1-johtoon.

Kauaa ei imatralaisten juhlat kuitenkaan kestäneet, sillä alle kahden minuutin kuluttua Peliitat nousi tasoihin Aleks Haatasen maalilla. Sakke Hämäläisen syöttö tavoitti maalille luistelleen Haatasen, joka viimeisteli lukemiksi 1-1. Maali oli samalla Haatasen ensimmäinen aikuisten peleissä ja siten myös ensimmäinen Mestis-maali. Toisen syöttöpisteen maaliin merkkautti Lauri Heino.

Avauserässä nähtiin vielä yksi osuma, kun Ketterän Sameli Ventelä oli jälleen pahanteossa. Ventelän illan toinen maali vei Ketterän erätauolle 1-2-johdossa. Johto oli vähintäänkin ansaittu, sillä Ketterä oli avauserässä hienokseltaan niskan päällä.

Toinen erä tasaista

Toinen erä oli tasaista puurtamista, mutta peli alkoi saada fyysisempiä piirteitä erän edetessä. Erän puhuttavin tilanne nähtiin viitisen minuuttia ennen erätaukoa, kun Ketterän Erno Ripatti niittasi peliittahyökkääjä Roope Mäkitalon laitaan.

Hurjan näköinen tilanne poiki Peliitoille ylivoiman ja Mäkitalokin pystyi jatkamaan peliä, mutta ylivoimaa Peliitat ei pystynyt käyttämään hyväkseen. Aikaisemmin erässä nähtiin kuitenkin erän ainoaksi jäänyt maali, kun Peliitat nousi Joel Ojalan maalilla 2-2-tasalukemiin.

Ojalalta lähti maalin mukana melkoinen gorilla niskastaan, sillä osuma oli 85 Mestis-ottelua pelanneelle Ojalalle Mestis-uran ensimmäinen. Toiselle erätauolle lähdettiin 2-2-tilanteessa.

Heikko hetki ratkaisi

Kolmannessa erässä Ketterä tuntui hieman tippuvan vauhdista ja Peliitat onnistui käyttämään vieraiden heikon hetken hyväkseen. Erää ehti kulua alle kolme minuuttia, kun Peliittojen kolmosketju oli jälleen asialla. 3-2-maalin tekijäksi merkittiin kiekon taidokkaasti maaliin ohjannut Lauri Heino. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Sakke Hämäläiselle ja Aleks Haataselle.

Pitkään näytti siltä, että Peliitat saisi juhlia kolmen pisteen voittoa, mutta vain pari minuuttia ennen päätössummeria Ketterän Sameli Ventelä viimeisteli hattutemppunsa ja lukemiksi 3-3. Jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisi lopulta Peliittojen kultakypärä Pasi Kouvalainen.

Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen harmitteli joukkueensa hyytymistä.

– Tultiin peliin ihan hyvin, mutta jotenkin hyytyi ja Peliitatkin lisäsi kaasua. Jotenkin oli väsyneen oloista. Kuormat ovat kovia, joten täytyy niitä varmaan vähän hellittää. Peliitat ansaitsi tänään voittonsa, sillä selvä.

Peliittavalmentaja Jani Keinänen antoi tunnustusta joukkueelleen.

– Ekassa erässä oltiin huonoja, mutta pystyttiin parantamaan. Täytyy olla ylpeä joukkueesta, etenkin kolmas erä oli tosi hyvä. Vähän jäi harmittamaan se tasoitusmaali lopussa, mutta hienoa että raavittiin voitto jatkoajalla.

Peliittojen kausi jatkuu heti tänään vierasottelulla Ketterää vastaan. Ensi viikolla joukkue pelaa vierasottelut keskiviikkona Kiekko-Vantaata ja lauantaina KOOVEEta vastaan. Sen jälkeen Mestiksessä vietetään maajoukkuetaukoa.

Peliitat palaa tauon jälkeen tositoimiin seuraavassa kotiottelussaan keskiviikkona 13. helmikuuta SaPKoa vastaan.

Toni Hakulinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat