Jääkiekko

Peliitat voitti karsinta-avauksen Porvoon Huntersia vastaan

Peliittojen avausmaalin tekijä Eemeli Jeskanen seuraa aitiopaikalta, kun kiekko lipuu Santeri Koposen laukomana toistamiseen Hunterin maaliin. Kuva: Tuomo Seppänen

Peliitat aloitti Mestiksen karsintasarjan selkeällä voitolla Porvoon Huntersista. Paras seitsemästä systeemillä pelattavan sarjan avauspeli pelattiin Heinolan Versowood-areenalla hiukan alle 600 katsojan silmien edessä. Yleisö sai mitä halusi. Kotivoitto kirjattiin lukemin 4-0 (1-0,2-0,1-0).

Karsinnan avausottelu eri noussut tasollisesti korkealle. Kummankin joukkueen valmentaja kaipasi omiltaan tason nostoa.

- Ei oltu lähelläkään sitä mitä sarjapeleissä on esitetty. Ei oltu tarpeeksi aktiivisia, eikä päästy maalille, mietiskeli Huntersin valmentaja Sami Ryhänen.

Peliittojen aitiossa komentava Vesa Petäjä komppasi kollegaansa.

- Meidänkään peli ei ollut sitä mihin parhaimmillaan pystytään.

Peli oli sekava, mutta Suomi-sarjan kärkipään joukkueen ja Mestiksen häntäpään sakin tasoero kävi selväksi. Porvoolaisjoukkueen menestys lepää lähinnä kiekonriistojen ja harppuunahyökkäysten varassa. Vaikka Hunters pyrki pureutumaan Peliittojen rakenteluihin syvällä karvauksella, ei kotijoukkueella ollut vaikeuksia toimittaa kiekkoa vastustajan alueelle. Peliitat teki puolivaloillakin ajamalla tarpeellisen määrän maaleja. Maalinteko olikin ainoa osa-alue, jonka Petäjä hyväksyi.

- Maalinteossa oltiin tänään hyviä, mutta muuten hyökkäyspelaamista on parannettava. Tuolla pelillä ei juhlita tällä lailla jatkossa, mietiskeli valmentaja pelin jälkeen.

Illan tehokkain Peliitta oli Eemeli Jeskanen kahdella maalillaan. Kahteen tehopinnaan ylsivät myös Atte Antinaho ja Pasi Kouvalainen kahdella syötöllään. Santeri Koponen ja Reno Goodwin takoivat muut kotijoukkueen maalit. Puolittain työttömänä värjötellyt maalivahti Sami Suni pelasi nollapelin torjuen 18 kertaa.

Karsintasarja jatkuu tiistaina, jolloin joukkueet kohtaavat Porvoossa.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat