Uutiset

Puolukasta tulossa jopa runsas sato

Kuva: Päivi Piirainen / Itä-Häme

Puolukkasadosta ennustetaan paikoin jopa runsasta satoa. Etelä- ja Keski-Suomessa pääsato antaa vielä odottaa itseään, vaikka paikoin kypsän puolukan makuun on jo päästy.

Sysmässä kypsyminen on ollut vielä epätasaista. Pauli ja Mimmi Vesa ovat kartoittaneet Sysmän maastot ja ennakoivat hyvää satoa.

- Kyllä puolukkaa tulee joka paikkaan. Osa on mennyt jo pehmeäksi ja osa on raakaa. Varsinkin metsäkasvillisuuden peitossa olevat raakileet ovat aivan valkoisia, tietää Pauli Vesa.

Hän arvioi, että pääsato on Sysmän tietämillä tulossa vasta kahden viikon kuluttua ja nyt poimittavista osa on vielä hyytelömarjaa. Pauli Vesa toteaa, että lämmin keli jouduttaa kypsymistä. 65 vuotta metsiä työn ja harrastuksen vuoksi kiertäneellä Pauli Vesalla on marjastuksesta kokemusta ja näkemystäkin.

- Keskimääräistä selkeästi parempi sato on tulossa.

Vesat olivat keskiviikkona ohikulkumatkalla lähellä Kajaania. Savukoskelle vapaa-ajan asunnolle mennessä oli piipahdettava tarkastamaan puolukkatilanne. Hyvältä näytti Kajaaninkin seudulla.

- Hyvin on täällä puolukkaa ja mustikkakin on vielä hyvää, Vesa perustelee.

Pariskunnan mukaan pohjoisen metsissä käy melkoinen vilske ukrainalaisten ja thaimaalaisten poimijoiden sulauduttua joukkoon. Metsään jää silti vielä paljon poimittavaa.

- Kyllä me tänne kaikki sovimme ja sulassa sovussa olemme. Äsken tästä kulki ohi thaimaalainen mies poimurin ja melko hyvän mustikkasaaliin kanssa, naurahtaa Pauli Vesa.

Eija Nurminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat