Uutiset

Messusaunan myynti kaihertaa yhä Tähtiniemessä

Tähtiniemen messualueen 10-vuotisjuhlissa oli myös kirpputorimyyntiä. Kuva: Hanna Leppänen / Itä-Häme

Heinolassa vuonna 2004 järjestetyt asuntomessut olivat onnistuneet, koska ne saattoivat yhteen ainakin kaksi paria ja etenkin siksi, että kanta-asukkaat ovat vielä 10 vuoden jälkeen varsin tyytyväisiä Tähtiniemen alueeseen.

Raili ja Oiva Hildén sekä Tuomo ja Jaana Vesikko tutustuivat ollessaan mukana messujen järjestelyorganisaatiossa.

Oiva Hildénin mielestä Heinolan messut kuuluvat edelleen parhaiden asuntomessujen joukkoon.

- Ne olivat erinomaiset niin arkkitehtonisesti kuin maankäytön, kaavoituksen ja rakennusten toteutuksenkin suhteen. Ja tämän sanon oltuani mukana järjestämässä 25 asuntomessuja, painotti Hildén.

Tähtiniemen kymmenvuotisjuhliin osallistunut Esko Villa on asunut alueella aivan alusta alkaen. Hän osti vaimoineen keväällä 2004 talon, joka sai nimekseen Puoshaan Puu-Villa.

- Talo oli suunniteltu moniin elämänvaiheisiin, muun muassa pyörätuolia käyttävälle asukkaalle. Meille erityisratkaisut eivät olleet tarpeen, joten muuttelimme messujen jälkeen varsinkin keittiötä ja saunaa, Esko Villa kertoo. Muuten Villat ovat viihtyneet alueella erittäin hyvin ja nauttineet erityisesti samanikäisten ja samanhenkisten naapurien seurasta.

Ikävänä puolena asukkaat nostivat esiin yhteiseen käyttöön tarkoitetun messusaunan myymisen yksityiselle ja harmittelivat sitä, ettei alueelle ole rakennettu sinne kaavailtu terassikerrostaloa.

Hanna Leppänen
hanna.leppanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat